Sveriges häftigaste handbollsklubb

Tungviktsmötet i Handbollsligan mellan IFK Kristianstad och Ystads IF infriade alla förväntningar. Det var en jämn match över 60 minuter, som först avgjordes när Adam Nyfjäll satte spiken i kistan genom att göra 25-22 med dryga minuten kvar av matchen. Det var många i publiken som drog en lättnadens suck när domaren sedan blåste av matchen och IFK Kristianstad stod som segrare för andra matchen i rad under säsongsupptakten.

En match som hade pratats upp av många på förhand som en drabbning mellan två storlag som skulle sälja sig dyrt. Något IFK Kristianstad visade prov på redan i matchinledningen genom både aggressivitet och explosivitet. Genom hemmalagets första mål visade IFK direkt vart ribban skulle ligga. Räddningar från Leo Larsson, snabba uppspel och kontringsmål i andrafas var receptet för en lyckad inledning.

Den komfortabla inledningen skulle dock komma att stagnera då IFK tappade sin ledning genom flertaliga missar i anfallsspelet. Efter knappa kvarten spelad hade Ystads IF utjämnat till 6-6 genom Ludvig Hallbäck, en spelare stod för det mesta och det bästa i anfallsväg för gästerna. Hallbäck noterades totalt för sex mål under matchen och var ett ständigt hot under hela matchen.

Lagen följdes sedan också åt under matchens gång och där det var ett Ystad som flera gånger lyckades kvittera IFKs ledning. Det enda som saknades var dock att man skulle gå upp i ledning. Tidigare nämnda Hallbäck hade tillsammans med Kim Andersson flera möjligheter att gå upp i ledning, men när det inte var tekniska fel som stoppade anfallen var det en storspelande Leo Larsson i IFK-målet. En Leo Larsson som var märkbart nöjd med lagets två inledande matcher:

-Det känns helt fantastiskt att börja serien på det här sättet. Vi har en ny tränare och ett nytt spel som vi ska försöka sätta, därför är det extra skönt med två raka segrar i början. Det kändes aldrig riktigt nervöst trots att det var en jämn match. Jag kände snarare att det var väldigt beslutsamt i hela laget och det kändes som att alla var beredda på att bli matchvinnare idag, säger Leo Larsson och blickar framåt mot resten av säsongen.

-Vår målsättning är att till en början sätta vårt spel mer och mer. Det är mycket nytt och jag tycker det ser bra ut än så länge. Sedan har vi som mål att vinna grundserien för att skaffa oss ett bra utgångsläge inför slutspelet som vi siktar på att gå så långt som möjligt i. Gällande Champions League siktar vi på avancemang trots att vi vet att det är en tuff grupp, avslutar Leo Larsson.

Det var också Larssons räddning vid ställningen 22-22 som visade sig vara matchavgörande. IFK kunde efter detta rycka till en ledning med tre mål, ett försprång som visade sig bli för stort för Ystadspelarna. Slutresultatet skrevs till sist till 25-23 efter att matchens lirare i Ystad, Kim Andersson, putsat till siffrorna.

Nästa match spelas borta mot OV Helsingborg, nykomlingarna i Handbollsligan, tisdagen den 10/9.

Nästa hemmamatch är i Champions League, söndagen den 15/9 då de före detta IFK-spelarna Arnar Arnarsson och Stig-Tore Moen Nilsen kommer på besök med sitt GOG.

/Jacob Nalerius