Seriefinal mellan IFK Kristianstad och IFK Ystad. En match som blev precis lika jämn och rafflande som publiken hade önskat. Storspelande målvakter, högklassiga aktioner och ett rött kort, denna matchen hade det mesta.

Efter att lagen hade turats om att ha ledningen under i stort sett hela matchen kunde IFK Kristianstad till slut göra det avgörande rycket, cirka tio minuter innan slutsignalen. Olafur Gudmundsson stod för målen och Richard Kappelin för räddningarna. Det var också dessa två spelarna som nästintill på egen hand kunde se till att IFK Kristianstad vann denna seriefinal med 25-24 efter mycket dramatik. En vinst som innebär att IFK Kristianstad nu toppar Handbollsligan efter sex spelade omgångar.

IFK Kristianstad började matchen väldigt starkt. Kontringarna fanns där i kombination med det fina försvarsspel som annars varit som bortblåst under säsongsupptakten. IFK gick upp till en ledning med 3 -1 efter att Teitur Einarsson briljerat med sitt fina skytte.

Då plötsligt ryckte IFK Ystad upp sig rejält. Man hade en riktigt stark period och kunde omgående gå upp i en ledning med 4-5. Efter detta stod matchen och vägde, två lag som turades om att slarva i anfallsspelet. Målvakten i Ystad, Måns Landgren, stod för ett antal riktigt svettiga räddningar och var i mångt och mycket den spelare som höll nere siffrorna i halvtid.

Trots en storspelande Landgren kunde IFK Kristianstad gå till halvlek i ledning med 14-12. En ledning som sett till matchbilden inte var helt logisk, men ack så viktig. Bäst i IFK Kristianstad under den första halvleken var målvakten Richard Kappelin tillsammans med Teitur Einarsson. Einarsson som värderade sina lägen på helt rätt sätt, samtidigt som han bidrog med flertalet fina framspelningar.

Andra halvlek började sedan ungefär som den första slutade. Ett ställningskrig där inget av lagen tog tag i taktpinnen. Detta gjorde också att matchen stod och vägde fram till att det återstod cirka tio minuter kvar av matchen. Då gjorde lagkaptenen Olafur Gudmundsson två raka mål. Samtidigt som detta så byggde målvakten Richard Kappelin upp en mur bakåt. Kappelin svarade för flertalet högklassiga räddningar och såg under en period ut att vara totalt oövervinnerlig. Dessa två individuella prestationer blev matchavgörande och detta lilla ryck var det enda som krävdes för att de två poängen skulle stanna kvar i Kristianstad Arena.

Två extremt viktiga poäng i en match som blev otroligt spännande. Dramatik och heta känslor präglade denna seriefinal. De två poängen gör som sagt att IFK Kristianstad numera befinner sig i tabelltoppen. Denna seger var även otroligt nödvändig för att förbättra de brandgula spelarnas självförtroende inför de kommande matcher i Handbollsligan respektive Champions League. Nästa hemmamatch spelar om en vecka mot det schweiziska laget Kadetten Schaffhausen. En match som IFK behöver vinna för att drömmen om avancemang i Champions League skall leva vidare.