IFK Kristianstad - IFK Ystad

Segertåget fortsätter. Matchen mot IFK Ystad såg under en halvlek ut att avsluta den obesegrade sviten. En stark period av hemmalaget, IFK Kristianstad, skulle dock se till att alla poängen stannade kvar i Kristianstad Arena.

Man gick från att ligga under med 7-11, till att ta ledningen med 16-11. Nio raka mål med andra ord. En så pass stark period av IFK Kristianstad som i praktiken avgjorde matchen där och då. Slutresultatet skrevs till slut till 25-20 efter att man fortsatte att bjuda på högklassig underhållning under den andra halvleken.

Det var en publik som bjöds på glada nyheter redan inför avkast.
In på plan stegade Olafur Gudmundsson i kostym (Gudmundsson avstängd på grund av två röda kort). Klubben tillkännagav då att den älskade islänningen förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år. Den kanske allra viktigaste pusselbiten av all inför nästa säsong är med andra ord på plats. Gudmundsson fick således också fullt välförtjänt ta emot en stående ovation från hela publiken som befann sig i Kristianstad Arena denna kväll.

Matchen i sig började inte som någon klang- och jubelföreställning.
IFK Ystad, med bland andra Emil Hansson och Fredrik Petersen i spetsen, gick upp i en tidig ledning. En av anledningarna kan vara en hel del nya konstellationer i laget. Bland annat fick den vanligtvis firade kantspelaren, Valter Chrintz, spela som mittnia. En direkt följd av IFK saknade, Helge Freiman, Olafur Gudmundsson och Zoran Bozic.

När Chrintz och de andra IFK-spelarna sedan blev mer varma i kläderna kunde IFK också visa vilket lag som är numret större. Chrintz dikterade anfallen samtidigt som han även visade prov på sitt fina skytte. Samtidigt spikade målvakten, Richard Kappelin, igen sitt mål helt och hållet. Under en period av matchen gick det hela 14 minuter utan att hemmalaget släppte in ett enda mål. Den starkast bidragande orsaken var just Kappelin. En extra skön comeback för Kappelin som var magsjuk under den senaste matchen mot Lugi.

IFK kom förvisso till matchen med en tunn trupp och matchen började
inte heller bra. Det var många som trodde att det skulle bli en bortaseger när Ystad ledde med 7-11. Nu blev resultatet ett helt annat och IFK kunde kontrollera hem denna matchen till slut.