Till synes helt utan chans på poäng i 55 minuter av matchen. Fem magiska minuter på slutet såg dock till att IFK Kristianstad kunde plocka sitt första poäng i detta års upplaga av Champions League. Det var dessutom en poäng med mersmak. Efter att Richard Kappelin lyckats stoppa Kadetten Schaffhaussens sista anfallsförsök hade IFK en boll i mål. Hela Kristianstad Arena jublade, men domarna dömde frikast istället för mål. Efterföljande skott blockerades av försvarare och slutresultatet skrevs till slut till 24-24 i denna mycket svängiga match.

Detta var en match som började väldigt tungt för hemmalaget IFK
Kristianstad. Schaffhausen kunde snabbt gå upp i en stabil ledning med 0-3. En ledning som sedermera bara växte allt eftersom halvleken fortgick. Efter tio minuter var ställningen 2-7. Kreatören i Kadetten Schaffhausen, Gabor Csaszar, dominerade matchen totalt
och hade så långt in i matchen gjort tre mål.

IFK visade inte upp sig från sin bästa sida så långt in i matchen.
Hade det inte varit för lagkaptenen Olafur Gudmundsson så hade matchen varit avgjord redan i halvlek. Islänningen bar sitt lag på sina axlar och stod för fem av IFKs elva mål i den första halvleken. Detta gjorde också att IFK kunde minska bortalagets ledning
till endast fyra måls marginal (11-15) innan signalen för halvtid ljöd.

I halvlek var det få som trodde att IFK Kristianstad skulle ha
något att sätta emot i denna matchen heller. Den första halvleken hade sett ut som de andra matcherna i Champions League. IFK var med, men man kom aldrig ikapp. Detta var dock en match där de brandgula spelarna, hade bestämt sig för att inte förlora.

Schaffhausen kunde dock kontrollera matchen under stora delar
av den andra halvleken också. När lite drygt tio minuter återstod så ledde gästerna med fyra mål. Då började upphämtningen som visar prov på en enorm moral hos IFK Kristianstad.

20-24 blev 21-24 när endast fem minuter återstod av matchen.
Då tog Ljubomir Vranjes timeout, ett genidrag skulle det visa sig. 21-24 förvandlades till 24-24 och där IFK som tidigare nämnts även var nära att ta med sig alla poäng från denna jämna match. Nyckelfaktorerna till denna upphämtning var många. Den spelare
som däremot enligt många var kanske allra bäst i denna match (tillsammans med Gudmundsson och Kappelin) var Philip Henningsson som var nöjd efter matchen.

-Idag visade vi upp en helt fantastisk moral genom hela matchen. Vi har haft lite tveksam moral i tidigare matcher, men idag hade vi verkligen bestämt oss för att inte förlora, säger nyckelspelaren Philip Henningsson som var väldigt nöjd med stödet från läktaren.

-Vi hade verkligen publiken i ryggen under hela matchen och det var en viktig del i att vi kunde ta en poäng här idag. Man har märkt att det kan bli riktigt bra tryck härinne på Champions League även om det inte alltid är fullsatt, menar Henningsson som blickar framåt
mot kommande nyckelmatcher.

-Vi har nästan enbart tuffa matcher framför oss innan det kommande landslagsuppehållet. Härnäst har vi IFK Skövde och vi vet att det är ett riktigt tufft lag som kan störa alla lag i Handbollsligan, avslutar Philip Henningsson direkt efter slutsignalen.

En mycket viktig poäng både tabellmässigt och för lagets moral.
Nästa hemmamatch spelar mot IFK Skövde, i en mycket viktig match i den absoluta toppen av Handbollsligan. Då krävs ett lika starkt stöd från hemmapubliken som under dagens match.