IFK Kristianstad - Dinamo Bukarest

Ett vilt kämpande IFK Kristianstad är ute ur Champions League. Detta står klart efter en av säsongens absolut bästa insatser på hemmaplan mot det redan slutspelsklara rumänska laget, Dinamo Bukarest. Slutresultatet skrevs till slut till 29-29 efter att IFK hämtat ikapp ett underläge och dessutom satt i förarsätet under långa stunder i den andra halvleken. Till sist blev tekniska fel och missade avslut i avgörande lägen det som hindrade laget från att ta med sig alla poäng från denna match. En vinst var det som behövdes om slutspelsdrömmen skulle finnas kvar. Nu blev det bara en poäng och IFK Kristianstad kommer få rikta in sig på att avsluta med stil för att sedan inrikta sig helt och hållet på Handbollsligan.

Matchen började jämnt med två lag som bytte mål med varandra. Detta gjorde också att lagen följdes åt målmässigt i cirka 15 minuter. Sedan visade gästerna upp varför de redan är slutspelsklara. Bukarest gick upp i en ledning med tre mål innan den första halvleken var slut. Detta kunde dock IFK putsa till lite innan halvtidsvilan, där resultatet var 16-17 i gästernas favör.

Bäst i den första halvleken var målvakten Richard Kappelin som stod för en hel drös med svettiga räddningar. Kappelin skulle fortsätta på samma väg i den andra halvleken. Bukarest fick vänta i lite drygt sex minuter innan man gjorde sitt första mål och då hade Kappelin svarat för flera högklassiga räddningar. Detta fortsatte sedan under resten av halvleken och IFK Kristianstad har just Kappelin att tacka för denna poäng. Kappelin utsågs även till matchens lirare i hemmalaget.

Även bland utespelarna fanns det flera ljusglimtar. Senaste nyförvärvet, Gregor Ocvirk stod för sina första mål i den orangea tröjan då han gjorde tre mycket viktiga mål i slutskedet av matchen. Även mittnian Marc Canellas stod för en mycket imponerande insats. Spanjoren dikterade tempot och lyckades dessutom vara ett hot mot det rumänska försvaret under hela matchen. Insatser som lovar gott inför framtiden med andra ord.

Just dessa två var också huvudrollsinnehavare i avslutningen av matchen. Canellas radade upp fina prestationer samtidigt som Ocvirk gjorde målen. Detta resulterade dock ”bara” i en poäng och IFK är nu alltså även teoretiskt borta från slutspelsplatserna. Däremot var matchen ytterliggare ett steg i rätt riktning.