HK Varberg mot IFK Kristianstad. En match där toppjagande IFK Kristianstad ställdes mot ett än så länge poänglöst lag från Varberg. Det var också en match som svängde mycket och där målen duggade tätt. Halvtidsresultatet 14-17 i IFKs favör kunde till slut skrivas till en stabil bortaseger med 28-36, efter att IFK visat att de är numret större än nykomlingarna från Handbollsallsvenskan.

Det var ett Varberg som däremot gick ut direkt och spelade väldigt inspirerat inför sin entusiastiska hemmapublik. Detta resulterade också i att man kunde ta ett tidigt kommando och man ledde med så mycket som 4-1 efter fem minuter. Då skärpte IFK Kristianstad plötsligt till sig och la i en högre växel. 4-1 förvandlades snabbt till 5-6 och IFK var plötsligt i förarsätet. Denna ledning utökades sedermera och den var som störst när Adam Nyfjäll kunde trycka in 7-12 från linjen. Där och då trodde många att siffrorna skulle springa iväg ordentligt, men Varberg repade sig dock betänkligt. Hänförda av högernian Tobias Bengtsson kunde man putsa siffrorna och gå till halvtidsvila i underläge med 14-17. Detta i en första halvlek där IFK kunde kontrollera matchen i princip hela vägen, men där Varberg visade prov på fin fart men med en del brister i disciplinen.

Tidigt i den andra halvleken kom det avgörande rycket från IFKs sida. 14-17 blev snabbt 14-21 och matchen var i praktiken över redan där. IFK visade upp ett mer kliniskt anfallsspel och man släppte inte till mycket bakåt och det som kom förbi försvaret kunde Richard Kappelin stoppa utan några större besvär. Tiden som följde efter de inledande minuterna av halvleken blev något av en transportsträcka. Varberg kämpade på inför de 1334 personerna i publiken, men man kom ingenvart. IFK i sin tur valde att rotera och testa nya saker i sitt spel inför kommande matcher. Värt att notera är att den blott 18 år gammal fick komma in och göra sin tävlingsdebut för IFK Kristianstad. Första målet får Bozic däremot vänta på, men spelet såg mycket spännande ut från den egna produkten.

IFK har nu fått exakt den starten som man önskat i Handbollsligan. Fyra segrar på lika många matcher och man är nu i tabelltopp efter fyra spelade matcher. Nästa match spelas på hemmaplan mot HK Malmö i en match som med största säkerhet kommer att bli jämnare än dagens match.