IFK Kristianstad - HK Malmö

IFK Kristianstad var ett av Handbollsligans två obesegrade lag inför torsdagens match mot rivalen HK Malmö. Ett lag som inlett säsongen svagt med två vinster och två förluster. Då kom resultatet som ingen hade väntat sig. Gästande HK Malmö åkte till Kristianstad Arena och dominerade i 60 minuter och slutresultatet 20-30 talar sitt tydliga språk.

HK Malmö rivstartade den första halvleken och gick upp i en tidig ledning med hela 2-6. Målvakten Anton Hellberg imponerade tillsammans med sitt ramstarka försvar som inte gav IFK några lätta mål framåt. Samtidigt firade anfallsspelet med Victor Östlund i spetsen stora triumfer mot IFKs svajiga försvarsspel. I IFK fanns det bara en spelare som kom upp i nivå under den inledande delen av matchen och det var Philip Henningsson. Vänsternian visade vilja och klass när han var det enda riktiga hotet bland de brandgula spelarna. Efter den starka inledningen kunde Malmö fortsätta sitt fina spel och man kunde även dryga ut ledningen innan halvtid. Resultatet 11-16 var inget att orda om och Malmö var också det klart bättre laget.

I halvtid började en oro infinna sig bland hemmapubliken. Malmö som bröt IFKs imponerande hemmasvit föregående säsong var nu påväg att bryta den förlustfria svit som IFK byggt upp i Handbollsligan. Trots denna oro andades det optimism i Kristianstad Arena inför den andra halvleken.

Denna optimism skulle dock snabbt förvandlas till en ren pina för den lojala hemmapubliken. Redan efter 33 minuter åkte lagkapten Olafur Gudmundsson på ett rött kort. Ett riktigt dråpslag för hemmalaget som aldrig kunde hämta sig från denna smäll. Redan i efterföljande utvisning kunde Malmö dryga ut sin ledning. Samtidigt minskade den offensiva kreativiteten betänkligt hos IFK Kristianstad utan den hårdskjutande islänningen. När Malmö sedan lyckades vinna en period i spel 4 mot 6 över två minuter, insåg de första i Kristianstad Arena att HK Malmö skulle vinna denna matchen.

HK Malmö kunde lugnt och säkert sedan spela av matchen och slutresultatet skrevs till slut till hela 20-30. IFK blev fullkomligt utspelade på sin egen hemmaplan. En syn som Kristianstadsborna inte blivit alltför vana vid att se under de senaste säsongerna. Ljubomir Vranjes har en del att slipa på för att få igång sitt maskineri nu när säsongen varvar upp ordentligt. Ett gruppspel i Champions League skall kombineras med Handbollsligan. En sak är klar efter kvällens förlust och det är att IFK Kristianstad kommer behöva höja sig flera nivåer för att kunna infria sina högt ställda förväntningar denna säsong.