Wisla Plock - IFK Kristianstad

Det var återigen dags för match i Champions League när IFK Kristianstad under söndagen ställdes mot det polska storlaget Wisla Plock. Ett revanschsuget IFK som inledde matchen piggt och höll jämna steg med hemmalaget. Detta höll också i sig i ungefär 20 minuter, sedan kunde Wisla Plock visa klass och rycka ifrån till en komfortabel ledning. Efter detta kunde inte IFK riktigt hämta sig och Plock kunde till slut vinna med hela 36-29. Som siffrorna skvallrar om var der försvarsspelet som var den största faktorn till förlusten. Samtidigt var även de tekniska felen och missade avsluten anledningar till den stora förlusten. IFK har nu satt sig i en prekär sits inför resterande del av gruppspelet där man nu måste börja plocka poäng innan det är för sent.

Matchen i sig började i ett rasande tempo. Något som man har kunnat se i flera av de senaste matcherna av Champions League. Sedan kom det som många var rädda för, Missade avslut, tekniska fel och ett bristfälligt försvarsarbete.

Helt plötsligt förvandlades en nästintill helt jämn match till en ledning med tre mål för hemmalaget Wisla Plock. Denna ledning kunde sedan drygas ut till hela 19-13 i halvtid. Ett resultat som gjorde att förhoppningarna om poäng var nästintill helt raserade efter första halvlek. Trots detta kunde IFK gå ut till andra halvlek och visa att man är att räkna med till resten av säsongen. Andra halvlek vann Wisla Plock med endast ett mål och detta visar att IFK Kristianstad kan hålla jämna steg även med några av de större lagen ute i Europa.

Värt att notera är att kaptenen Olafur Gudmundsson var klart bäst i IFK Kristianstad. Islänningen svarade för 12 av lagets 29 mål och var en starkt bidragande faktor till att förlusten stannade vid sju måls marginal. Extra roligt var även att ynglingen och talangen Zoran Bozic fick göra sin debut i Champions League när han kom in i den andra halvleken. Bozic kom in med väldigt lite tid kvar av matchen och hann inte sätta sin egen prägel på denna tillställning.

IFK Kristianstad förlorar alltså sin tredje raka match i gruppspelet av Champions League. En match som IFK däremot vann var den i tekniska fel, med hela 16-5. Siffror som talar sitt tydliga språk. Koncentrationsnivån behöver höjas betänkligt om man skall kunna vara med och tampas om några poäng i turneringen. Härnäst väntar match i Kristianstad Arena mot IFK Ystad, en match mot ett av Handbollsligans mest spännande lag just nu och en match som tillhör den absoluta toppstriden.