Efter 45 spelade minuter såg läget väldigt ljust ut för IFK Kristianstad i matchen mot Önnereds HK. IFK ledde med 20-24, men helt plötsligt släppte de orangea in hemmalaget i matchen. 20-24 förvandlades till 25-24 inom loppet av fem minuter. Efter detta kunde Önnered hålla undan och till slut vinna med siffrorna 28-26. Extra anmärkningsvärt eftersom IFK Kristianstad hade ledningen med 12-17 i halvtid. Önnered vann med andra ord den andra halvleken med hela 16-9. Väldigt tung förlust, IFK Kristianstad ville starta veckan på bästa sätt då en tuff match väntar redan på torsdag.

Matchen började som de flesta hade förväntat sig. IFK Kristianstad dominerade matchen genom sitt starka försvarsspel och sitt rappa kontringsspel. Detta kryddades i sin tur med individuell skicklighet från högernian Teitur Einarsson som visade upp ett imponerande skytte och noterades för sex mål i den första halvleken. Alla dessa ingredienser gjorde också att gästerna från Skåne som mest kunde rycka ifrån till en ledning med 10-16 under den första halvleken. Då lyckades däremot Önnered stoppa blödningen och dessutom putsa till siffrorna innan halvtid.

Efter 30 spelade minuter var ställningen som tidigare nämnts 12-17. Där och då var det inte många som trodde att detta skulle bli en särskilt jämn tillställning. Till en början såg detta inte heller ut att bli fallet. IFK kontrollerade även den andra halvleken till en början. Ledningen var som störst 12-18 och det dröjde till den sista kvarten innan Önnered på riktigt hotade IFKs två poäng.

Då klev Marcus Norrbrink fram och gjorde fyra raka mål för Önnereds HK på lika många skott. I defensiv riktning visade målvakten, Sebastian Abrahamsson, prov på flera fina parader. Abrahamsson bestämde sig för att inte släppa in fler mål och räddade det mesta som träffade målet. Det som inte träffade målet var också grova missar från bortaspelare och det var gott av den varan denna kväll.

Dessa individuella prestationer skulle också visa sig vara tillräckligt för att Önnereds HK skulle kunna rubba IFK Kristianstad. slutresultatet skrevs till slut till 28-26, efter att matchens kanske bäste spelare, Hugo Bengtsson, fastställt slutresultatet med matchens
sista skott.

Besvikelsen i IFK Kristianstad var påtaglig och laget har nu en rejäl utmaning framför sig.

Publiken är den största nyckeln för lagets framgångar och behöver nu mer än någonsin sluta upp bakom sitt älskade IFK Kristianstad.

Redan på torsdag är det match igen, då hemma mot Kadetten Schaffhausen och en insats långt bättre än dagens krävs om vi ska ha några chanser till poäng.