Sveriges häftigaste handbollsklubb

För två veckor sedan spelade IFK Kristianstad
på hemmaplan mot ryska Chekovskie Medvedi. Då vann IFK med hela 36-28. Under lördagen var det dags för returmötet mellan lagen. Återigen slutade matchen med storvinst, men denna gång var det Chekovskie Medvedi som lyckades hemmaslå IFK Kristianstad med hela 37-26.

Matchen började trevande för IFK Kristianstad som hamnade i ett
tidigt underläge. Efter cirka tio minuters spel låg Kristianstad under med 8-5. Detta lyckades man dock hämta ikapp och man var vid ett tillfälle uppe vid likaläge, 12-12. Där och då när Philip Henningsson forcerade in bollen trodde nog de flesta att man skulle lyckas återupprepa bedriften att vinna mot Chekovskie Medvedi.

Då hämtade sig helt plötsligt ryssarna igen och man avslutade
den första halvleken i storartad stil. 12-12 förvandlades till halvtidsresultatet 20-16 i hemmalagets favör. Denna starka period fortsatte sedan i inledningen av den andra halvleken. Medvedi gjorde hela fem raka mål i början av andra halvlek och kunde i praktiken
avgöra matchen redan då.

Efter denna chocköppning på den andra halvleken kunde IFK aldrig hämta sig. Resten av halvleken blev en lång transportsträcka och Medvedi kunde till och med dryga ut sin ledning ytterligare och man vann till sist med hela elva måls differens.

Avancemang från gruppen känns avslägset men lever fortfarande i teorin, men IFK kommer behöva vinna i stort sett alla de kvarvarande matcherna samtidigt som en hel del resultat går lagets väg.
Nästkommande match i turneringen spelas den tionde november på bortaplan mot danska GOG, med Stig Tore Moen och Arnar Arnarsson i laget. Den första chansen till revansch kommer dock redan på tisdag då man gästar serieledande Alingsås HK i Handbollsligan.

Två otroligt tuffa men intressanta matcher under den kommande veckan med andra ord och nu gäller det att IFK bryter ihop och kommer igen till tisdagens match.

/Jacob Nalerius