Matchen mellan Alingsås HK och IFK Kristianstad började i dur men slutade i moll för den skånska giganten. IFK förde matchen under i stort sett hela matchen och man hade också ledningen med hela fem mål när det återstod tio minuter av matchen. Då inledde Alingsås en slutforcering som också skulle resultera i två poäng. Detta förkroppsligades också när matchens gigant, Felix Claar, dunkade dit matchavgörande 29-28 med två sekunder kvar av matchen. IFK gick under slutskedet av matchen på knä och man ligger nu sex poäng bakom just Alingsås i tabelltoppen.

Det var ett IFK Kristianstad som redan inför matchen fick ta emot ett otroligt tungt besked. Lagkapten Olafur Gudmundsson som vilades i lördagens match i Champions League, fanns inte med i matchtruppen mot Alingsås heller.

Matchen i sig började bra för gästande IFK Kristianstad. Man roterade friskt bland spelarna och i målet fick Richard Kappelin tag på bollarna. Bäst bland utespelarna var Adam Nyfjäll och Helge Freiman som levererade såväl framåt som bakåt. Allt detta i kombination med att IFK fick med sig fart i sitt anfallsspel gjorde att man också kunde gå till ledning i halvlek med 15-17. Detta efter att Marc Canellas fastställt just dessa siffror med ett smart skott i det absoluta slutskedet av halvleken.

Inför den andra halvleken såg det mycket bra ut för IFK Kristianstad.
Ledning med två bollar och ett spel som såg ut att hålla. Denna bild skulle också befästas allt eftersom halvleken led. IFK ledde som bekant med hela fem mål när det återstod endast tio minuter av matchen. Då talade precis allt för gästerna.

Då klev William Andersson Moberg och fixstjärnan Felix Claar in i handlingen. Det var också just firma Moberg-Claar som skulle se till att avgöra matchen för hemmalaget. Moberg klev fram när det som mest behövdes och stod för både mål och assist. Claar i sin tur gjorde tre raka mål för hemmalaget i slutskedet av matchen. Däribland det avgörande målet som var en riktig pärla från tjugotvååringen.

Förutom att Alingsås spelade upp sig så saknade IFK flera tongivande spelare i matchens slutskede. Philip Henningsson och Helge Freiman fick rött kort båda två. Samtidigt som detta hade man alltså det tunga avbräcket i Olafur Gudmundsson. I deras frånvaro fick kantspringaren Alfred Ehn spela som vänsternia under de sista anfallen.

Dessa avbräck skulle visa sig bli för kostsamma för IFK som alltså förlorade matchen med minsta möjliga marginal trots en mycket väl genomförd match och en helgjuten kämpainsats.