Kämparseger mot Alingsås HK

IFK Kristianstad mot Alingsås var matchen som det hade pratats om under väldigt lång tid. Antingen skulle IFK gå upp på lika många poäng som Alingsås, eller så skulle marginalen upp till Alingsås förvandlas till fyra poäng. Ganska snabbt stod det klart att detta var en match som IFK Kristianstad skulle vinna. Framburna av en kokande Kristianstad Arena, kunde man avfärda gästande Alingsås tämligen komfortabelt. Slutresultatet skrevs till sist till 33-28, efter att hemmalaget hade kontrollerat matchen från start till mål. Nu är lagen uppe på samma poäng, men Alingsås bibehåller sin andraplats än så länge, genom sin bättre målskillnad.

Denna styrkedemonstration från IFK Kristianstad började i dur för IFK Kristianstad. Efter en jämn inledning kunde IFK rycka ifrån under mitten av den första halvleken. 7-7 förvandlades hastigt och lustigt till 10-7 i hemmalaget favör. Efter detta kunde IFK sedan kontrollera resterande del av den första halvleken utan några större bekymmer. Resultatet i halvtid var 16-12 och det fanns alla möjligheter i världen till att ledningen i halvtid kunde varit ännu större med lite bättre skärpa från hemmalagets sida. Inför den andra halvleken var det glada miner på de flesta håll och kanter i Kristianstad Arena. Det brandgula laget hade visat prov på både skönspel och kämparanda och var i en mycket välförtjänt ledning efter 30 spelade minuter.

Extra glädjande var att Olafur Gudmundsson, som varit borta från spel på grund av en vadskada, visade prov på sitt oerhört breda register under den första halvleken. Trots att Gudmundsson imponerade stort under den första halvleken, var det ingenting i jämförelse med den uppvisning som islänningen skulle bjuda på under den andra halvleken. När matchen stod och vägde en aning under matchens slutskede, bar lagkaptenen sitt lag på sina axlar. Gudmundsson noterades till sist för hela nio mål och visade alltså hur viktig han kommer att bli för IFK Kristianstad under våren.

Utöver Olafur Gudmundsson fick även linjespelaren, Ludvig Jurmala Åström, speltid under den andra halvleken. Jurmala fick komma in i samband med att linjekollegan Adam Nyfjäll åkte på en utvisning. När han väl kom in, skrev han in sig i målprotokollet omedelbart och blev sedan kvar på planen under resterande del av matchen. Totalt blev det tre mål på lika många skott, i kombination med en gedigen försvarsinsats, från talangen som även blev utsedd till hemmalagets bästa spelare.

Resultatet 33-28 innebär en ordentlig styrkedemonstration från IFK Kristianstads sida inför stundande slutspel. Nu finns det goda möjligheter att knipa andraplatsen framför just Alingsås. Härnäst väntar ett bortamöte med Hallby, innan man avslutar med två hemmamatcher innan slutspelet drar igång. Då lär det behövas ett stöd likt det ikväll, tack för ert otroliga engagemang.