Urladdning från IFK Kristianstad

Ny hemmamatch i Handbollsligan och ytterligare en urladdning mot en av konkurrenterna i slutspelet. Detta stod klart efter den komfortabla segern mot IK Sävehof. Efter en väldigt ensidig historia skrevs till sist slutresultatet till 32-20. En segermarginal som var väldigt nödvändig. Nu slår IFK Kristianstad nämligen vakt om sin tredjeplats i tabellen. Samtidigt som detta innebär de två poängen också att man även närmar sig Alingsås på andra plats.

Som resultatet skvallrar om, var detta en match som aldrig var riktigt spännande. IFK Kristianstad visade upp sig från sin bästa sida omedelbart och gick således upp i en tidig ledning. Sävehof lyckades förvisso hålla siffrorna nere till viss del, mycket tack vare William Bogojevic, som hade laddat sitt patronbälte ordentligt inför den första halvleken.

Även om Bogojevic i Sävehof bjöd på storspel under den första akten, var det långt ifrån tillräckligt från att stoppa det orangea maskineriet. Framåt dominerade Adam Nyfjäll och Alfred Ehn, men hemmalagets allra bästa spelare var målvakten Richard Kappelin. Ledningen med 17-11 i halvtid, var till stor del tack vare Kappelins storspel. Målvakten lyckades landa på hela 50 i räddningsprocent efter 30 spelade minuter.

Inför den andra halvleken väntade alla sig en rejäl anstormning från Sävehofs sida. Den anstormningen skulle dock aldrig komma. Två snabba mål av Valter Chrintz följdes upp av ett mål från Teitur Einarsson. 17-11 hade hastigt och lustigt förvandlats till 20-11 och Sävehof var ett slaget lag. Gästerna försökte visserligen med det mesta de hade att tillgå i spelarväg, men inget fungerade.

Även IFK Kristianstad gavs möjlighet att rotera runt bland sina spelare. Bland de mest framstående spelarna under den andra halvleken var Valter Chrintz, Adam Nyfjäll och Philip Henningsson. Spelare som alla var starkt bidragande orsaker till att siffrorna sprang iväg i IFK Kristianstads favör under matchens slutskede. Under de avslutande matcherna kunde hemmalaget också straffa gästernas 7-mot 6-spel och man kunde samla på sig viktig målskillnad inför de avslutande matcherna i Handbollsligan. Slutresultatet 32-20, innebär inte bara två väldigt viktiga poäng, det innebär även en ordentlig maktdemonstration från IFK Kristianstads sida.