IK Sävehof - IFK Kristianstad

Segertåget spårade ur. IFK Kristianstad som har varit inne i en fin period under de senaste matcherna, fick återigen känna på hur det är att förlora en handbollsmatch. Ett IK Sävehof på hemmaplan skulle visa sig bli en för hård nöt att knäcka. Trots att man gjorde en fullt godkänd första halvlek av matchen, fallerade spelet helt och hållet i den andra akten. 10-12 i IFKs favör, förvandlades till slutresultatet 26-23 för IK Sävehof. Förlust med 16-11 i den andra halvleken och efter matchen råder det inga tvivel om att det var den andra halvleken som förstörde denna match för IFK Kristianstad.

Som halvtidsresultatet skvallrar om, var det ett IFK Kristianstad som började matchen mot Sävehof mycket piggt. Efter en jämn inledning där lagen turades om att kvittera varandras ledningar, kunde IFK rycka ifrån lite i slutet av halvleken. Kantspelarna, Alfred Ehn och Anton Halén, imponerade med sin frenesi och med sina breda avslutsregister. Det var också mycket talande för halvleken när just nämnde Alfred Ehn kontrade in det sista målet i den första halvleken och alltså fastställde halvtidsresultatet 12-10 i gästernas favör.

Inför den andra halvleken hade IFK Kristianstad goda förhoppningar om att få med sig alla poäng hem till Skåne igen. Dessa förhoppningar skulle dock släckas väldigt snabbt. Sävehof gick ut och demolerade IFK Kristianstads anfallsspel fullständigt. Samtidigt fick hemmalaget bättre träff i sitt egna anfallsspel. Bäst i hemmalaget var kantspelaren, Sebastian Karlsson, som klev fram när det gällde som mest.

Även om IFK inledde den andra halvleken strålande och gick upp till en ledning med 19-16, kunde man stoppa blödningen. Man var också nära att komma ikapp i matchens slutskede. Dessvärre lyckades man aldrig kvittera hemmalagets ledning och när Sävehof fortsatte att vara säkerheten själva i anfallsspelet, kunde IFK aldrig hämta sig. Till sist skrevs slutresultatet till 26-23 efter en välspelad match mellan två av landets bästa handbollslag.

Förlusten innebär att IFK Kristianstad tappar mark i tätstriden. Nu behöver man komma tillbaka på vinnarspåret igen och nästa match spelas redan på torsdag när Eskilstuna GUIF kommer till Kristianstad Arena. Ett lag som man ställdes mot så sent som förra veckan. Då slutade det med en komfortabel seger för IFK, nu siktar man på att återupprepa den bedriften.