Komfortabel seger för IFK Kristianstad i hemmapremiären

Efter den meriterande segern mot HK Malmö i premiären var det under fredagen dags för IFK Kristianstad att återigen springa in i Kristianstad Arena. Denna gång gästades man av Göteborgslaget Önnereds HK. Ett lag som kom till denna andra spelomgången med en förlust i ryggen. Som de flesta hade tippat på förhand blev detta också en match som hemmalaget dominerade från start till mål. Slutresultatet skrevs till sist till 33–20, efter en helgjuten insats från hela IFK Kristianstad.

Trots rådande restriktioner var det ett IFK Kristianstad som fick springa in inför en liten men hängiven supporterskara i sin hemmaborg. Klubben hade låtit publiken från Södra Kurvan dela på biljetterna, supportrar som också spelade en betydande roll. IFK var förvisso överlägsna rent spelmässigt, men stödet från hemmapubliken hjälpte sannerligen betänkligt.

Matchen i sig började med att IFK Kristianstad visade klass, vilket också resulterade i att man också gick upp i en tidig ledning. Till en början stod gästerna upp väldigt bra och lagen följdes åt någorlunda i cirka tio minuter. Då, som så många gånger förr, kom ett ryck från IFK Kristianstad. Ett ryck som Önnered inte kunde hämta sig ifrån. Adam Nyfjäll, Johan Nilsson och Emil Frend Öfors satte tonen genom sitt frejdiga och fartfyllda offensiva spel. Även målvakten Espen Christensen spelade en stor roll i IFKs fina första halvlek. Dessutom visade Markus Olsson klass i sin första match tillbaka i sin nygamla hemmaborg. Trots dessa imponerande insatser var matchen inte helt avgjord i halvtid. Ställningen 16-11, gjorde att hoppet inte var helt ute för Önnered, som hade visat prov på brett register i anfallsspelet.

Detta möjliga hopp som fanns i halvtid skulle dock se till att försvinna omgående i den andra halvleken. IFK satte gasen i botten direkt i den andra akten och kunde springa sönder gästerna. Frend Öfors fortsatte på den inslagna vägen och landade till sist på sju mål i matchen. Ytterligare positiva besked var att Ljubomir Vranjes kunde använda så gott som alla (Fredrik Petersen vilades) spelare i matchtruppen under matchen. Bland utropstecknen från bänken fanns bland annat Ludvig Jurmala Åström som noterades för tre mål och stabilt försvarsspel.

Slutresultatet skrevs till 33-20 efter en om möjligt ännu bättre andra halvlek och framförallt en väldigt betryggande insats över 60 minuter. Nästa match är ute i Europa då IFK Kristianstad gästar det polska laget, Azoty-Pulawy, på tisdag. Detta i den första av två möten mellan lagen, i en matchserie om att ta sig vidare i Europaspelet.