Komfortabel seger för IFK Kristianstad i toppmötet

Förväntningarna inför fredagens match var högt ställda. Serieledande IFK Kristianstad mot den pigga utmanaren, LUGI HF. Det var upplagt för en fartfylld och jämn match. En teori som sprack efter cirka fem minuter. IFK ryckte tidigt och släppte sedan aldrig greppet om matchen. Halvtidsresultatet 18-10 utvecklades till slutresultatet 38-24 i IFKs favör. Bibehållen serieledning och en fantastisk start på helgen för IFK Kristianstad med andra ord.

IFK började som sagt matchen i ett rasande tempo. Efter fem minuter ledde man med 4-1, efter att Olafur Gudmundsson hade visat klass. Detta grepp släppte sedan aldrig IFK och man visade prov på varierat anfallsspel och ett kompakt försvarsspel. Hos bortalaget var det Isak Persson som var det främsta hotet, men högersexan var allt för ensam för att LUGI skulle kunna hota IFK Kristianstad denna dag. För IFK var det istället hot från alla håll och kanter. Teitur Einarsson, Olafur Gudmundsson och Anton Halén var alla på spelhumör och gästerna hittade aldrig något riktigt på IFKs storstjärnor. Halvtidsresultatet skrevs till 18-10 och redan där var matchen i praktiken avgjord.

Många trodde säkert att IFK Kristianstad skulle slå av på takten i den andra halvleken, så blev dock inte fallet. IFK luftade i stort sett hela truppen, men bibehöll alltjämt det fina anfallsspelet och gjorde faktiskt fler mål i den andra halvleken. Albin Selin och Gregor Ocvirk kom båda in från bänken och var pigga tillskott för hemmalaget. Ett riktigt styrkebesked för IFK Kristianstad, som nu alltså går in i en tuff period, med tätt matchande både i Handbollsligan och internationellt.