Nytt tungt tapp för IFK mot Sävehof

30 minuter. Så länge ägde IFK Kristianstad mot Sävehof i Kristianstad Arena. Då var resultatet 14-11 och i ärlighetens namn kunde, och borde, differensen varit större. Nu stannade halvtidsresultatet vid 14-11 och Sävehof var fortfarande med i matchen. Det var allt som krävdes, efter en stark andra halvlek kunde Sävehof vända matchen utan några större problem och efter 60 spelade minuter stod bortalaget som segrare med slutsiffrorna 25-27.

Efter en period av bättre matcher för IFK var det nu dags att gästas av ett formstarkt IK Sävehof. Senast lagen möttes ägde IFK Kristianstad matchen under de första 30 minuterna, för att sedan kollapsa totalt och tappa alla poängen uppe i Partille Arena. Söndagens matchutveckling var skrämmande lik den i Partille under hösten. Espen Christensen var ett monster i målet och stoppade nästintill vartannat skott. Samtidigt gjorde de offensiva spelarna jobbet. Emil Frend Öfors två raka mål som betydde 5-1 efter fem minuter blev väldigt signifikativt för den första halvleken. Efter detta bytte lagen mål med varandra, trots att IFK missade flera solklara lägen att utöka försprånget. Med facit i hand skulle det visa sig bli kostsamma misstag för ett slutspels-jagande IFK Kristianstad.

Den andra halvleken började som den andra slutade. Lagen bytte mål med varandra under de första fem minuterna av den andra akten. DÅ, från ingenstans kom fyra raka bortamål. 17-13 förvandlades hastigt och mindre lustigt till 17-17 och Sävehof hade helt plötsligt momentum. Sedan fortsatte lagen att byta mål med varandra, innan Sävehof kunde rycka ifrån till ledning med fyra mål, efter 50 spelade minuter. IFK gjorde sedan matchens två sista mål, men de kom allt för sent och det blev till sist inget mer än bara tröstmål för hemmalaget. I övrigt imponerade tidigare nämnda Espen Christensen tillsammans med Adam Nyfjäll och Johan Nilsson. Nästkommande match spelas nere i Portugal på tisdag. Då gästar IFK Sporting CB i en match som betyder mycket när ”de orangea” ska försöka positionera sig väl inför slutspelet.