Styrkedemonstration från IFK Kristianstad

Efter en dalande formkurva i Handbollsligan var det ett pressat IFK Kristianstad som kom till hemmamatchen mot Hallby. En match som levde i ungefär tio minuter. Sedan hade IFK avslutat matchen och resterande del var bara en lång transportsträcka. Slutresultatet skrevs till 38-19 och det var aldrig något snack om saken, IFK var helt överlägsna.

Inför matchen stod det klart att IFK skulle få klara sig utan en av sina stjärnor. Markus Olsson fick kasta in handduken, på grund av sjukdom. Ett betydligt gladare besked, var att Espen Christensen var tillbaka i matchtruppen efter sin otäcka skada i bortamatchen mot Alingsås. Det blev dock aldrig aktuellt för något spel för Christensen. I målet denna kväll stod nämligen Gustaf Banke, som agerade mänsklig vägg. Banke landade på 55 i räddningsprocent och var en starkt bidragande faktor till den stora segermarginalen. Detta bidrog till att halvtidsresultatet skrevs till 18-10 och matchen var förstås avgjord redan där.

Den andra halvleken handlade mestadels om att rotera i truppen och att försöka göra segermarginalen så stor som möjlig. Tränare Ljubomir Vranjes fick se båda delar från sitt lag. Bäst av alla i den andra halvleken var Gregor Ocvirk som också fick pris som bästa spelare i hemmalaget. Det blev totalt sju mål av IFK:s 38 och det var ett harmoniskt IFK som uppträdde på planen denna fredag. Segern innebär att IFK Kristianstad hakar på de övriga topplagen och returmötet mot Hallby på måndag bli lika viktigt. Presterar IFK likadant i den matchen så har man väldigt goda möjligheter att få med sig två poäng även i den matchen.