Storstilad avslutning på 2020 för IFK Kristianstad

Efter det händelserika och väldigt annorlunda året 2020, kunde IFK Kristianstad under onsdagen besegra Varberg med 32-19. En seger som dels innebär två välbehövliga poäng, men som även gav de svar som tränare Uffe Larsson ville ha efter kollapsen senast mot Sävehof på bortaplan. Poängen ger välbehövligt utrymme ner till sista slutspelsplatsen och man hakar även på lagen lite längre upp i tabellen. En välbehövlig seger inför 2021 med andra ord.

Matchen började som vi, av resultatet att döma, förstår, med ett IFK Kristianstad som fyrade på alla cylindrar. IFK sprang sönder Varberg och det riktiga rycket kom efter cirka tio minuter, där IFK kunde gå ifrån till 8-5, en ledning som Varberg aldrig hämtade sig ifrån. Gästernas största hot, var Erland Sund, som stod för fyra mål i den första halvleken. Sund var dock alldeles för ensam om att hota IFK Kristianstad. Ett IFK som kunde avgöra matchen redan innan halvtidssignalen ljöd. Redan efter 30 minuter var ledningen uppe i 15-9 för hemmalaget, som förstås hade avgjort matchen redan där. Inför den andra halvleken kunde därför Uffe Larsson fokusera på att rotera bland spelarna, något som sköttes med bravur.

IFK Kristianstad började nämligen den andra halvleken som man avslutade den första. 15-9 blev snabbt till 20-9 och Varberg fick helt plötsligt fokusera på att försöka hålla nere siffrorna. Då kom flertalet nya spelare in och den mest anmärkningsvärda var den unga spelfördelaren, Zoran Bozic, som dessutom kunde noteras för sina två första mål i Handbollsligan mot Varberg. En annan spelare som firade stora framgångar, var högersexan Albin Sehlin som gjorde fyra mål från sin högerkant. Även Alfred Ehn fick komma in och göra mål efter sin långa skadefrånvaro. Det var med andra ord en match som byggde upp självförtroendet för flera spelare i truppen, vilket kommer vara välbehövligt under de kvarvarande matcherna som kommer spelas efter nyår.

Härnäst väntar en månad utan matcher för IFK Kristianstad. Detta på grund av VM-slutspelet som spelas nere i Egypten och där en del nuvarande, liksom gamla IFK-spelare är högaktuella att vara med och spela för sina respektive nationer. Nästa match spelas den andra februari, när IFK gästar Eskilstuna GUIF.