Förlust i återstarten för IFK Kristianstad

Efter en månad utan matchspel för IFK Kristianstad, var det under tisdagen dags för match i Handbollsligan. Detta när man gästade Eskilstuna GUIF. Många trodde att det långa uppehållet skulle innebära ett spelsuget IFK Kristianstad. Istället var det GUIF-spelarna som var spelsugna och blåste gästande IFK av banan under den första halvleken. 18-15 i halvtid resulterade i slutsiffrorna 29-28 efter en tapper upphämtning från IFK Kristianstad, som inte räckte hela vägen dock.

Den första halvleken började alltså på värsta tänkbara sätt. GUIF visade prov på ett fint försvars- och målvaktsspel, samtidigt som man visade prov på ett kliniskt anfallsspel. Störst framgångar firade de båda ytterniorna, Eric Johansson och Erik Persson, som fick skjuta relativt ohotat under de första 30 minuterna. I IFK var det inte mycket som stämde, men Anton Halén och Teitur Einarsson var de som stod upp bäst. I halvtid bjöd tränare Uffe Larsson på en brutalt ärlig intervju för tv-tittarna. Larsson nämnde att det saknades inställning hos spelarna och att man var tvungna att visa lite mer av de kvaliteterna som finns i truppen.

Av halvtidsintervjun att döma, bjöds det på en rejäl hårtork från Uffe Larsson i halvtid. En utskällning som också gav resultat inledningsvis i den andra halvleken. Försvaret blev effektivare samtidigt som slarvfelen i anfallsspelet minimerades. Men efter 10 minuter av den andra akten, vaknade hemmalaget till igen och man ryckte till sig en ledning med hela 25-20 efter 47 spelade minuter. Där och då såg matchen ut att vara avgjord och med en minut kvar av matchen ledde hemmalaget med 29-26. Då tändes hoppet, genom två snabba bortamål och en räddning från Espen Christensen i målet. När slutsignalen sedan ljöd, hade Adam Nyfjäll blivit foulad och Anton Halén stegade fram till straffpunkten. Detta var dock inte IFK:s kväll och straffen gick i stolpen och IFK fick vända hem utan några poäng.

Första matchen på väldigt länge är avklarad och det slutade med en väldigt sur förlust. Inför fortsättningen får man ta med sig de avslutande minuterna och glömma bort resten av matchen. Ytterligare en ljusglimt var att Zoran Bozic fick stort förtroende och svarade för två mål. Även ynglingen Isac Larsson (född 2003) fanns med i matchtruppen för första gången, men får vänta på sin debut. Framtiden är med andra ord väldigt ljus för IFK Kristianstad, trots det negativa resultatet.