Tungt nederlag för IFK Kristianstad

Efter förlusten mot GUIF var det ett IFK Kristianstad som var på jakt efter revansch. Matchen började jämnt och IFK hände med länge, men under slutet av den andra halvleken kunde hemmalaget, Lugi HF, rycka ifrån och knipa segern. 17-16 i paus förvandlades till slutresultatet 33-29 och IFK inkasserade ytterligare en tung förlust.

Matchen började som sagt jämnt mellan de två skånska storlagen. Lugi saknade storstjärnan Karl Wallinius, vilket blev tydligt under den första halvleken. Skyttet saknades från bortalaget, men istället fick andra hemmaspelare kliva fram. Bäst av alla var högersexan Isak Persson, som totalt noterades för tio mål. IFK hade återigen väldigt stora problem i det egna försvarsspelet, trots ett stabilt målvaktsspel från Espen Christensen. Det blev totalt 17 insläppta mål under den första halvleken och det kunde varit ännu mer. Trots detta var det en jämn match efter 30 spelade minuter efter ett stabilt anfallsspel från de orangea gästerna.

Inför det andra halvleken hoppades de flesta på ett jämnare försvarsspel, i kombination med ett liknande anfallsspel. Istället fick man se ett liknande försvarsspel, som gjorde att Lugi till sist kunde göra ett avgörande ryck. IFK:s anfall stagnerade och Lugi straffade gästerna direkt. 21-21 förvandlades hastigt och mindre lustigt till 26-21 och matchen var i praktiken avgjord. Svaret från IFK kom för sent och trots att man lyckades reducera ledningen under matchens slutskede, var det långt ifrån tillräckligt. De pigga tillskotten från kantspelarna, Alfred Ehn och Albin Selin, räckte inte. Istället blev det en lång hemresa för IFK Kristianstad, som nu har förlorat två raka matcher i återstarten av Handbollsligan. Luckan upp till lagen ovanför i tabellen blir nu ännu större och Istället börjar Hallby (på åttonde plats) närma sig.

Härnäst väntar match ute i Europa. Detta när Valter Chrintz och hans Füchse Berlin gästar Kristianstad Arena under tisdagen. En match där IFK slår ur underläge och hoppas stärka sin slutspelsplats.