IFK tog välbehövlig seger mot Aranäs

Efter den tunga återstarten efter VM-uppehållet, tog IFK Kristianstad under fredagen en mycket välbehövlig seger mot HK Aranäs. Slutresultatet 28-22 speglade matchen och IFK var aldrig riktigt hotade och kan nu blicka uppåt i tabellen.

IFK Kristianstad rivstartade matchen och efter Antin Haléns 1-0 släppte hemmalaget aldrig ledningen. Aranäs följde inledningsvis med IFK resultatmässigt. I slutet av halvleken kunde IFK dock rycka ifrån till ledning med 15-11 och efter detta hämtade sig aldrig Aranäs. Trots att gästerna reducerade till 15-13 innan halvtidsvilan var hemmasegern aldrig riktigt hotad. Bäst i hemmalaget under första halvlek var Teitur Einarsson och Anton Halén (som totalt noterades för nio mål).

I andra halvlek defilerade IFK hem matchen. Tränaren Uffe Larsson kunde till och med ge sin egen son (Isak Larsson) speltid. Larsson den yngre tog dessutom chansen med bravur och noterades för ett mål i sin riktiga debut. Ledningen var uppe i 23-15 och matchen var såklart avgjord under i stort sett hela den andra halvleken. I slutskedet handlade det mest om att få med sig en bra prestation inför söndagens match mot Helsingborg, samt att lufta truppen inför det tuffa spelschemat framöver. Även den unga spelfördelaren Zoran Bozic noterades för ett mål och stod för ett piggt inhopp under denna fredagskvällen.

Härnäst väntar som sagt OV Helsingborg under söndagen. Ytterligare en nyckelmatch i jakten på slutspel samt i jakten på lagen ovanför på slutspelsplatserna.