IFK säkrade slutspelsplatsen

IFK Kristianstad är inne i en hektisk matchperiod. Under fredagen gästades man av IFK Ystad, en match mellan två lag som letar efter den riktiga storformen. Detta märktes också på spelet där det var mycket slarv från båda håll. Efter underläge med 9-10 i halvtid kunde hemmalaget rycka ifrån och vinna med 26-22. En seger som i praktiken säkrade den brandgula slutspelsplatsen.

Matchen började som sagt trevande, där lagen kände på varandra inledningsvis. Det slarviga spelet gav sig också till känna i målprotokollet. Båda lagen hade stora problem i det egna offensiva spelet och IFK Ystad firade stora framgångar med sitt utgrupperade försvar. Halvtidsresultatet 9-10 skvallrade i mångt och mycket om den bristande kvaliteten under de första 30 minuterna. I halvtid fanns det farhågor om att det täta matchandet skulle straffa sig och att Kristianstad inte skulle orka med tempot (som inte var särskilt högt).

Dessa farhågor försvann dock under de första 15 minuterna av den andra halvleken. IFK Kristianstad fick bättre träff i försvaret, vilket också gav hemmalaget en del enkla mål via kontringar. Under den första kvarten av den andra halvleken gjorde Kristianstad 10-1 på gästerna. Detta var nådastöten för gästerna som aldrig kunde hämta sig. Denna 15-minuters perioden räckte alltså för att avgöra matchen och säkra två viktiga poäng för IFK. Den avslutande kvarten blev mer av en transportsträcka, där båda lagen mest väntade ut tiden. Mest framträdande hos hemmalaget var Gregor Ocvirk (6 mål) och Emil Frend Öfors (7 mål) som var ständiga hot i offensiven.

Segern innebär alltså att IFK i praktiken är klara för slutspel. Med fyra matcher kvar, har man åtta poäng ner till GUIF utanför slutspelsplatserna. Dessutom har man betydligt bättre målskillnad. Nu kan man börja blicka uppåt i tabellen för att få mer gynnsamt motstånd i kvartsfinalserien.