IFK Kristianstad vann efter många om och men

Spelet hackade betänkligt för IFK Kristianstad i lördagens hemmamatch mot Redbergslid. En direkt svag första halvlek följdes däremot upp av en betydligt starkare andra halvlek från hemmalagets sida. Underläge med 14-16 i paus förvandlades hastigt och lustigt till slutresultatet 32-29 och två mycket viktiga poäng in på kontot för IFK Kristianstad.

Trots den svaga första halvleken, började matchen bra för IFK Kristianstad. Mål av Markus Olsson och Teitur Einarsson gav laget ledningen med 2-0 under de inledande minuterna. Därefter vaknade gästerna till. Tre snabba mål gav RIK ledningen, en ledning som man senare behöll under mer eller mindre hela den första halvleken. Mycket tack vare fint målvaktsspel från Adam Krantz samt ett mycket fint skytte av supertalangen Elliot Stenmalm. Efter de första 30 minuterna var känslan att IFK hade en växel till att lägga i. Framförallt i defensiven, där det var öppna spjäll under den första halvleken.

Direkt i den andra halvleken fick tittarna se ett helt nytt IFK som kom till spel. Firma Nyfjäll-Einarsson kombinerade fint till flera mål och bortaledningen var snabbt uppäten. Lagen bytte sedan mål med varandra under resten av den andra halvleken, fram till det endast återstod tre minuter av matchen. Då kom ett matchavgörande ryck från IFK Kristianstad. Olafur Gudmundsson fixade ett rött kort på gästernas William Höghielm och i övertalsspelet som väntade, var IFK överlägsna. Slutsiffrorna 32-29 var till sist relativt rättvisa, efter en betydligt starkare andra halvlek från hemmalaget. De två poängen innebär att IFK klättrar upp på sjätte plats i tabellen, förbi Lugi. Härnäst väntar Nimes på hemmaplan på tisdag.