Maktdemonstration i avslutningen för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad har sannerligen toppat formen precis innan slutspelet. Storsegern mot Önnered i torsdags följdes upp av en riktig utklassning av HK Malmö under lördagen. Matchen avgjordes under den första halvleken, där resultatet var 19-12. Till sist skrevs resultatet till 35-27, vilket innebär att IFK ställs mot just HK Malmö i kvartsfinalserien som väntar i slutet av mars månad.

Detta var som sagt IFK Kristianstads match från start till mål. Även om matchen började trevande för båda lagen, var det ett IFK som kopplade greppet i Kristianstad Arena denna lördag. Storspel av Espen Christensen och framförallt från Olafur Gudmundsson gjorde att Malmö hade väldiga problem att hänga med hemmalaget under den inledande kvarten. Efter detta kom Malmö in i matchen allt mer, där framförallt Hampus Jildenbäck firade stora triumfer från sin högerkant. Den starka perioden från gästerna, tog lagen upp till likaläge, 12-12. Då gjorde IFK Kristianstad ett mäktigt ryck. 12-12 blev snabbt 19-12 innan halvtidspausen. Ett ryck som skulle visa sig bli matchavgörande.

Rycket fortsatte efter paus, där IFK gjorde ytterligare tre raka mål innan Anton Blickhammar fick hål på Espen Christensen igen. Efter detta handlade det mesta om att rotera bland spelarna för båda lagen inför slutspelet. Detta gav större möjligheter till spelare som Ludvig Jurmala Åström och William Bengtsson. Spelare som bildade ett stabilt mittblock, men även visade prov på fint anfallsspel. Extra skönt för Bengtsson, som fick göra sitt första mål i IFK Kristianstad, efter uppflyttningen från IF Kristianstad. Segern innebär som sagt att IFK Kristianstad slutar sexa i Handbollsligan. Malmö i sin tur tappar andraplatsen till Ystad och hamnar istället på tredjeplats i tabellen. Placeringar som innebär att lagen ställs mot varandra i kvartsfinalserien som stundar. Nu väntar cirka två veckors uppehåll innan slutspelet inleds, med ett formtoppat IFK Kristianstad som beger sig ner till Malmö.