Storseger för IFK Kristianstad mot Dinamo Bukarest

Två raka förluster, lagkaptenen skadad och två röda kort. Upplagt för ytterligare en förlust för IFK Kristianstad? Absolut inte. Det inspirerade hemmalaget körde över det rumänska storlaget, Dinamo Bukarest, på alla fronter. Försvarsspelet var klockrent och kontringarna kom som ett brev på posten. Dessutom var det uppställda anfallsspelet effektivt. Slutresultatet skrevs till 31-22 och ger ett rejält eko ute i Europa.

2016 besegrade IFK Kristianstad KIF Kolding på bortaplan med 30-21. Idag vann man med 31-22, vilket inte bara innebar en helgjuten insats från hela laget, det innebär även att man hänger med i striden om slutspelsplatserna. Trots att lagkapten Olafur Gudmundsson alltså saknades, lyckades IFK Kristianstad och Markus Olsson i synnerhet, såra gästerna. Sex mål blev det totalt för hemvändaren som har börjat växla upp ordentligt. Redan från start fick Olsson dra ett tungt lass och det blev inte direkt enklare när Johan Nilsson fick ett direkt rött kort efter cirka 25 minuter. Man lyckades dock hålla sin ledning till halvtid och halvtidsresultatet 16-12 var inte det minsta orättvist efter 30 spelade minuter.

I den andra halvleken fick tränare, Ljubomir Vranjes, laborera för att få ihop sin uppställning. In kom Gregor Ocvirk och skötte sin uppgift med bravur. Tre mål blev det totalt och slovenen imponerade stort mot Dinamo Bukarest som inte fick grepp Ocvirk. När läget såg som ljusast ut fick däremot hemmalaget ytterligare ett bakslag. Försvarsgeneralen Ludvig Jurmala Åström fick sin tredje utvisning, vilket alltså innebar ytterligare ett rött kort för IFK Kristianstad. Vid det laget var dock försprånget tillräckligt stort för att gästerna inte skulle kunna hota hemmaledningen. Istället kunde IFK hålla ut till en komfortabel seger mot storlaget från Rumänien.

Segern innebär ett riktigt formbesked för IFK Kristianstad som nu hänger med i toppen av sin grupp i European League. Härnäst väntar Varberg på bortaplan under lördagen. En match som blir väldigt viktig för att behålla sin serieledning i Handbollsligan.