IFK Kristianstad förlorade hemmamötet mot Sporting CP med 27–32. Efter tung första halvlek där laget ligger under med fem bollar visar killarna moral och kämpar sig nästan ikapp. Men bara nästan, för efter 6 raka mål från bortalaget orkar inte IFK resa sig ännu en gång och det portugisiska storlaget vinner rättvist. Nu väntar en vecka med träning och återhämtning inför tisdagens möte mot Tatran Presov.

Pirates of the caribbean spelades och Mikael Kik vrålade i sedvanlig ordning ”It´s showtime” under inspringet, men på läktaren var det tomt och tyst. Gåshuden som stiger strax innan spelarna gör entré var borta och allt kändes märkligt. Men det är tyvärr så vår värld ser ut för stunden, den där extra energin som spelarna från publiken uteblev. Nu får var och en gå till sig själv för att bygga kraft och mod. För ska man besegra ett lag som Sporting är det tämligen så att kraft, mod och aggressivitet behövs.

Sporting hade gjort sin läxa och spelade smart. När tillfälle gavs tryckte man på allt och vid uppställt anfallsspel spelade man långa anfall.

Efter 10 minuter gör bortalaget ett miniryck som man lyckas behålla och utöka denna ledning. Kristianstad försöker men fastnar i det storväxta och fysiska Sporting-försvaret.

I halvtid ligger IFK under med fem mål och känslan är att detta kan bli en tung kväll. Men Kristianstad plockar fram en aggressivitet och ett mod som vi inte såg under den första halvleken. Med 12:47 spelat i den andra halvleken är IFK nästan ikapp, underläge med endast en boll vilket tvingar Sporting att slänga in timeout-kortet. Ett drag som lyckat, sex raka mål från de grönvita och hemmalaget Kristianstad orkar inte resa sig en gång till.

Slutresultatet skrevs full rättvist till 27-32.

Citat efter matchen:
Rui Silva (coach Lisabon)

Vi visste att det skulle en intensiv match. IFK Kristianstad spelar en snabb handboll och vi försökte ta det ifrån dem genom att spela långa anfall. Den första halvleken var nästan perfekt utförd från vår sida och kunde ta bort deras nyckelspelare.

I den andra halvleken spelar IFK Kristianstad bättre och vi var tvungna att göra några justeringar men avståndet vi skaffade oss i första hjälpte oss. Nu har vi vunnit två matcher av möjliga och vårt mål är att ta oss vidare från gruppspelet.

Ljubomir Vranjes (coach IFK Kristianstad)
Sporting förtjänade segern idag och visade ett bra spel idag, framförallt i första halvlek. De spelade smart och vi är inte tillräckligt aggressiva i varken anfall eller i försvarsspelet. I den andra halvleken kommer vi ut som ett nytt lag, vi är aggressiva och springer mot mål. Tyvärr var inte den första halvleken tillräckligt bra för att kunna ha en chans. Nu väntar 6 dagar med återhämtning och träning inför matchen mot Tatran Presov.