Komfortabel seger för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad stod under tisdagen för en helgjuten insats i matchen mot Tatran Presov hemma i Kristianstad Arena. Efter en jämn första halvlek kunde IFK rycka ifrån ordentligt och man vann till slut med hela 32-25. Segern innebär att laget går upp i delad serieledning, med sex inspelade poäng efter fem matcher. Nu vänder tabellen och det är dags för returmatch igen om en vecka, då IFK åker ner till Slovakien.

Trots den jämna första halvleken var det IFK Kristianstad som började bäst i Kristianstad Arena. Försvaret började bra och kontringarna kom som ett brev på posten. Det såg länge ut som att IFK skulle avgöra matchen redan i den första halvleken men då kom gästande Tatran Presov tillbaka in i matchen. Gästernas linjespel, med Jihed Jaballah i spetsen, var strålande och IFK-försvaret kunde inte riktigt hjälpa Gustaf Banke i målet. Trots detta kunde Gregor Ocvirk dunka dit halvtidsresultatet 13-12 i första halvleks sista anfall.

Den andra halvleken handlade bara om ett lag och det var IFK Kristianstad. Spelet klaffade och IFK sprang sönder Tatran Presov fullständigt. Gästernas anfallsspel stagnerade och IFK kunde kontra vidare mot de långsamma slovakiska spelarna. Målbäst i IFK blev mittsexan Adam Nyfjäll som var väldigt bra i förstafas-kontringarna. Ytterligare anmärkningsvärt är att Leo Larsson fanns med i truppen och noterades för match nummer 300 i IFK-tröjan. Denna gång blev det bara ett kort inhopp på en straff som gick i mål men det kommer sannerligen bli mer speltid i denna hektiska månad.