Storförlust för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad inkasserade sin tredje raka förlust under tisdagen. Detta när man gästades av den tyska storklubben Füchse Berlin. 17-12 i halvtid förvandlades till förlust med hela 36-23 och IFK har nu alltså tre svaga insatser i rad efter VM-uppehållet.

Matchen mellan de två bästa (tabellmässigt) lagen i gruppen började precis lika jämt som tabellen förslog på förhand. Lagen bytte mål med varandra och tittarna väntade bara på ett riktigt ryck från något av lagen. Efter cirka 15 spelade minuter kom till sist rycket, men det kom från gästande Füchse Berlin. Den serbiska målvakten Dejan Milosavljev stängde igen sitt mål och de offensiva spelarna var kliniska framför mål. Bäst av alla i offensiv riktning var Valter Chrintz tillsammans med den nykrönta världsmästaren Lasse Andersson, som styrde och ställde precis som han ville. I IFK var det Johan Nilsson som fick dra ett tungt lass, men han var alldeles för ensam för att IFK skulle kunna hota Berlin denna kvällen.

Den andra halvleken började IFK Kristianstad precis så bra som man hade kunnat begära. Gustaf Banke kom in i målet och imponerade, samtidigt som Olafur Gudmundsson och Albin Sehlin imponerade framåt. Då kom dock de tekniska felen och missade skotten som en blixt från klar himmel och gästerna kunde kontra sönder IFK. In kom Jakob Holm (även han världsmästare) och han gjorde det mesta rätt, vilket bidrog till att tyskarna kunde springa ifrån till en storseger till slut. Bäst på plan var dock målvakten Dejan Milosavljev som spikade igen fullständigt för gästerna, samtidigt som han noterades för hela tre mål i offensiv riktning.