Knapp förlust för slutspelsklart IFK Kristianstad

IFK Kristianstad åkte under tisdagen på en sur förlust nere i Portugal. Hemmalaget Sporting CP lyckades hålla ut under slutminuterna och slutresultatet skrevs till 27-26. Trots detta var det en bra kväll för alla IFK:are, då laget trots förlusten blev klart för slutspel i slutet av mars, med en match kvar.

Även om IFK hade match 20:45, blev man klara för slutspel redan vid klockan 20:00. Då stod det nämligen klart att den franska klubben, Nimes, hade gjort jobbet och besegrat Dinamo Bukarest med tre måls marginal. Det resultatet innebär att Bukarest inte längre kan nå IFK på slutspelsplats och alltså är den svenska klubben klar för slutspel, den 23:e och 30:e mars.

Matchen mot Sporting började bra för IFK Kristianstad. Lagen höll jämna steg och IFK var uppe i ledning efter cirka 15 spelade minuter. Efter detta kunde hemmalaget rycka ifrån ordentligt. IFK-spelet stagnerade fullständigt. Anfallsspelet blev passivt och ofokuserat i de avslutande lägena. I försvaret fick kubanen Pedro Veitia Valdez fritt fram att göra lite som han ville under den första halvleken. 15-10 var resultatet efter 30 spelade minuter. Den andra halvleken fortsatte likadant under de inledande minuterna. Fram till 21-16 var IFK alltjämt passiva, då kom tre raka bortamål. Med tio minuter kvar var IFK ikapp till 22-22. När matchen väl skulle avgöras var Sporting lite hetare och IFK sköt bort sig själva i avgörande lägen. Därav slutresultatet 27-26, vilket sett till hela matchen var relativt rättvist.

Trots förlusten var det inga ledsna miner i IFK denna dag. Med en match kvar är man alltså klara för slutspel. Nu handlar det bara om att försöka vinna sista matchen mot Nimes för att få ett mer gynnsamt motstånd i åttondelsfinalen.