Styrkedemonstration av IFK Kristianstad mot Nimes

IFK Kristianstad avslutade under tisdagen gruppspelet av European League. Detta när man gästades av det franska storlaget, Nimes. En match som gick i vågor, där lagen turades om att kollapsa. IFK lyckades till sist reda ut stormen och knipa en välbehövlig poäng efter slutresultatet 30-30.

Matchen gick som sagt i vågor för båda lagen. Under de första tio minuterna fanns det i stort sett bara ett lag på banan och det var gästande Nimes. IFK hade förtvivlat svårt att hitta målet och i defensiven var det svängdörrar. Denna möjligheten var fransmännen inte sena att utnyttja och resultatet 1-6 var ett faktum. Då tog Uffe Larsson timeout och den fick effekt omedelbart. Försvaret fick träff bakåt och man fick hål på bortamålvakten efter den tuffa starten. Trots detta lyckades IFK aldrig riktigt gå förbi Nimes. Istället bytte lagen mål med varandra fram till Nimes avslutade den första halvleken med två raka mål. I halvtid stod det 14-16 till gästerna. Mycket tack vare den egyptiske högersexan Mohammed Sanad, som var skrämmande effektiv under de inledande 30 minuterna.

I den andra halvleken fick tittarna se ett delvis nytt IFK Kristianstad. In kom supertalangen, Isak Larsson och Alfred Ehn. Ehn visade direkt prov på att formen är uppåtgående efter den långdragna knäskadan han ådrog sig förra säsongen. Det stora utropstecknet skulle dock visa sig vara Isak Larsson. Med sitt respektlösa och snabbfotade spel skapade han stora problem för gästernas försvar. Totalt noterades 18-åringen för tre mål under de knappa 25 minuter som han spelade. Larsson och Ehn var starkt bidragande faktorer till att IFK hade ledningen med tre måls marginal med tio minuter kvar av matchen.

Då kom nästa svängning i matchen. IFK-spelarna blev helt plötsligt nervösa på plan. Detta straffade Nimes direkt. Med tre minuter kvar var istället Nimes i ledningen med tre 27-30. Där och då såg det mycket mörkt ut för IFK Kristianstad. Efter en stark avslutning lyckades IFK däremot kvittera till 30-30 och i det sista anfallet kom Nimes aldrig till avslut. Poängen gör att IFK slipper Wisla Plock i nästa omgång. Istället ställs man mot det spanska laget Ademar Leon i åttondelsfinalen av European League. Först väntar dock Önnered och Malmö hemma i Handbollsligan.