IFK imponerade stort i första ronden

Efter en hel del turer kunde till sist första matchen mellan IFK Kristianstad och den spanska giganten Ademar Leon spelas. I det första av två möten på lika många dagar fick tittarna se ett IFK Kristianstad som stod för en av säsongens bästa matcher. Slutresultatet skrevs till 33-26 efter bland annat elva mål av Gregor Ocvirk som gjorde sin bästa match sedan han kom till klubben.

Ademar Leon åkte till Sverige tidigare under måndagen. När domarna blåste igång matchen verkade bortaspelarna inte ha skakat av sig resan ordentligt. IFK gjorde matchens tre första mål och efter detta släppte hemmalaget aldrig ledningen under matchen. I IFK gjorde Adam Nyfjäll lite som han ville under den inledande kvarten. Det var också två lag som inte gav någon ordentlig hjälp till sina respektive målvakter. Trots detta fick vi se prov på en höggradig målvaktsmatch. Espen Christensen stod för flera omöjliga räddningar och så även Khalifa Gedbane i bortamålet. Efter ett riktigt ställningskrig under den första halvleken, kunde IFK Kristianstad gå till halvtidsvila med 16-14.

Inför den andra halvleken tänkte nog det flesta att IFK Kristianstad mestadels skulle försöka hålla ut och bevaka sin ledning. Istället visade IFK motsatsen. Hemmalaget gick ut och sprang över Ademar Leon fullständigt. Gustaf Banke gav laget välbehövliga räddningar, vilket öppnade upp för kontringar från alla håll och kanter. Den stora skillnaden var dock Gregor Ocvirk. Slovenen spelade som i trans och var tungan på vågen i detta första mötet. Till sist stannade mittnian på elva mål, efter att ha gjort matchens sista mål, med en riktig bomb bakom Gedbane i Ademar Leons mål. 33-26 blev slutsiffrorna, ett resultat som ger IFK ett fenomenalt utgångsläge inför morgondagens returmöte. Även den matchen spelas i Kristianstad Arena.