IFK avancerar till kvartsfinalerna av European League

Efter den imponerande insatsen mot Ademar Leon igår, ställdes nu IFK Kristianstad mot spanjorerna återigen. Försprånget som IFK hade att gå på var sju mål, vilket såklart innebar att dubbelmötet var långt ifrån över. Hemmalaget (Ademar Leon) började också bäst och ledde med 16-15 i halvtid. I den andra halvleken var det dock inget snack om saken. IFK kunde defilera hem matchen och till slut vinna med 31-34- Ett resultat som innebär avancemang tillkvartsfinal där man ställs mot tyskarna från Magdeburg.

Matchen började, trots resultatet, oroväckande för IFK Kristianstad. Ademar Leon spelade med utgrupperat försvarsspel, vilket ledde till många tekniska fel från IFK Kristianstad. Framåt firade spanjorernas växelspel stora triumfer och det var tur för IFK att man hade en storspelande Gustaf Banke i mål. Ynglingen räddade bland annat två straffar och flertalet öppna lägen under den första halvleken. Trots detta ledde Leon med fyra mål i mitten av den första halvleken. Då tog Uffe Larsson timeout och efter detta gjorde IFK fyra raka mål. En period som i slutändan avgjorde denna matchen. Efter detta gick luften ur Ademar Leon, som trots allt ledde med 16-15 i halvtid.

I den andra halvleken tryckte IFK Kristianstad gasen i botten. Espen Christensen fick god hjälp av sitt försvar och agerade mänsklig vägg i långa stunder under den andra halvleken. I offensiven var det kontringarna i första och andra fas som var den stora X-faktorn. Den fina inledningen gjorde att Ademar Leon tappade tron på avancemang och den sista kvarten blev mest en transportsträcka. Slutsiffrorna skrevs dock till 31-34, ett meriterande resultat för IFK som alltså har vunnit två raka matcher mot den spanska ligatvåan från förra säsongen.

Avancemanget innebär att IFK Kristianstad nu kommer att ställas mot den tyska jätten i Magdeburg. Först väntar dock den fjärde kvartsfinalen hemma mot Malmö, under lördagen. Ytterligare en chans för IFK att avancera till semifinal i det svenska slutspelet.