IFK Kristianstad tog ett stort kliv mot Semifinal

Efter en jämn och tuff batalj stod IFK Kristianstad som segrare i lördagens match mot HK Malmö. Efter en svängig historia visade IFK klass under de avslutande tio minuterna och slutresultatet 31-28 ger det brandgula laget ledning med 2-0 i matchserien mot Malmö, när man nu ska ner till Baltiska hallen för att försöka avgöra serien.

Den första kvartsfinalen blev aldrig riktigt jämn. I lördagens match skulle tittarna däremot få se prov på riktig slutspelshandboll från två av de största lagen inom svensk topphandboll. IFK började dock bäst i den första halvleken, mycket tack vare lagkapten Olafur Gudmundsson. I Malmö kretsade det mesta i offensiv väg kring den landslagsmeriterade Viktor Östlund och hans fina skytte från distans. IFK var länge i förarsätet, men man ledde aldrig med mer än två måls marginal, vilket också gjorde att Malmö kunde knappa in mot halvlekens slutskede. Faktum är att Malmö spelade upp sig så pass mycket att Hampus Jildenbäck kunde ge gästerna ledningen med 14-13 precis innan signalen för halvtidsvila ljöd.

Inför den andra halvleken var det mycket ovisst hur matchen skulle sluta. På planen visades det otroligt mycket känslor från både spelare och ledare. Det var också nära att koka över vid flera tillfällen, men domarna lyckades hålla en bra nivå genom hela matchen. Rent resultatmässigt, bytte lagen mest mål med varandra under den första halvan av den andra halvleken. Malmö hänfördes av sin bästa spelare, Magnus Persson, som gjorde lite som han ville mot IFK:s försvar. Det blev dock lite för enformigt för gästerna, vilket gjorde att IFK fick stopp på gästernas anfallsspel. I offensiven var det två oväntade matchhjältar som klev fram. Både Albin Sehlin och Gregor Ocvirk klev fram när IFK som mest behövde det och var 100-procentiga båda två. Ocvirk som dessutom har visat sig vara en mycket säker straffskytt, skapade stora problem för Malmö genom sitt aviga anfallsspel. Det avgörande rycket kom med knappt fem minuter kvar, då gästerna kastade bort ett par bollar, vilket IFK utnyttjade till fullo.

Nu har IFK 2-0 i matcher mot Malmö, vilket innebär tre matchbollar. Nästa semifinal spelas på fredag nere i Malmö. Först ska IFK dock gästas av Ademar Leon i slutspelet av European League. Tuffa men samtidigt mycket spännande matcher för IFK Kristianstad som har lyckats toppa formen när det behövs som mest.