IFK Kristianstad klart för semifinal

Efter en tuff och jämn matchserie säkrade IFK Kristianstad avancemanget under lördagen. Slutresultatet 34-28 innebär att IFK har 3-1 i matcher och Malmö kan således inte hämta ikapp försprånget. Nu väntar ett kortare uppehåll innan det är dags för semifinal mot IFK Skövde, samt kvartsfinal i European League mot Magdeburg.

Mitt under påskfirandet fick vi se en upplösning på denna otroligt välspelade och tuffa kvartsfinalserie. IFK visade klass från första till sista minut och var faktiskt i ledningen under hela matchen. En bidragande orsak till detta var att hemmalaget fick tillbaka lagkaptenen Olafur Gudmundsson från skada till denna match. Islänningen noterades för hela sex mål under den första halvlek och det var flertalet högklassiga aktioner som gjorde att Malmö höll sig på behörigt avstånd på resultattavlan. En annan spelare som glänste under den första akten, var Markus Olsson, som sköt mycket och med imponerande precision. Malmös anfallsspel kretsade kring Magnus Persson, som fick dra ett tungt lass ute på sin niometersposition. Bristen på hot från gästerna gjorde att IFK gick till halvtidsvila i ledning med 19-15.

Den andra halvleken började med två blixtsnabba bortamål. 19-15 hade förvandlats till 19-17 och det var helt plötsligt match igen. Efter detta kunde IFK dock rycka ifrån lite på nytt och på så sätt säkra sin semifinalsbiljett. Samtidigt som Magnus Persson såg mer och mer utmattad ut, sprang IFK-spelarna på allt, vilket också gav ordentlig utdelning. Emil Frend Öfors hade julafton ute på sin vänsterkant och var en av de största anledningarna till segern. Den största segerregisören under den andra halvleken heter dock Gustaf Banke. Den unga målvakten murade igen sitt mål och var fullkomligt omutlig under långa stunder. Bankes storspel i all ära, men det var det kollektiva spelet som avgjorde denna matchserien. Malmös skadeproblem lös igenom en aning i det långa loppet. IFK i sin tur hade spelare att byta med på varje position och kunde bibehålla sin fart och fläkt, samtidigt som man bibehöll kvaliteten på banan.