Europaäventyret över för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad kom till matchen mot Magdeburg med förhoppningarna om att skaka det tyska storlaget Magdeburg på deras egen hemmaplan. Dessa förhoppningar grusades dock väldigt snabbt. 23-12 i paus blev förvisso till 39-31, för IFK som alltså vann den andra halvleken men förstås var väldigt långt ifrån att avancera till Final Four-spelet i Mannheim.

Efter det första mötet mot Magdeburg stod det klart att IFK Kristianstad stod inför en nästintill omöjlig uppgift. Underläget inför det andra mötet var inför matchen sex mål stort och för de som hade hoppats att IFK skulle hålla dubbelmötet vid liv, så försvann hoppet väldigt snabbt. Redan efter tio minuter ledde hemmalaget med 10-3 och redan där var förstås matchen avgjord. Jannick Green i hemmamålet stod i vägen för det mesta som IFK hade att komma med i offensiv väg. I defensiven var det öppna spjäll för Magdeburg, som fick ordentlig svaj på IFK-försvaret. Bäst av alla var Omar Ingi Magnusson, som var säkerheten själv, framförallt från straffpunkten. I IFK var den enda ljusglimten Zoran Bozic som noterades för fyra mål under den första halvleken.

Den andra halvleken blev förstås bara en lång transportsträcka. Magdeburg luftade bänken en aning, vilket gav IFK möjligheten att putsa siffrorna under den andra akten. IFK visade dels prov på bättre försvarsspel, men framförallt bättre tryck i kontringarna. Dessutom fick gästerna även lite svaj på Magdeburgs försvar, där Gregor Ocvirk och Ludvig Jurmala Åström firade de största triumferna. En halvlek som trots allt är värd att ta med sig tillbaka till Kristianstad, inför det inhemska slutspelet. Härnäst väntar den tredje matchen mot Skövde, denna gång på bortaplan. En match som behöver vinnas för att IFK ska kunna förlänga sin säsong.