IFK gick på pumpen uppe i Skövde

IFK Kristianstad kom till lördagens semifinal mot IFK Skövde med en uppåtgående formkurva. Segrar i både det svenska och europeiska slutspelet hade avlöst varandra. Dessvärre fick vi se ett trendbrott i matchen mot Skövde. Efter 9-9 i paus kunde hemmalaget rycka ifrån och vinna med 25-22 och alltså ta ledningen i matchserien.

Matchen började bäst för IFK Kristianstad. Gästerna gick upp till en snabb ledning med 3-0 efter ett stabilt försvarsspel. Efter detta kvitterade dock Skövde och efter detta gick matchen in i en väldigt dålig period. Enkla misstag i offensiven blandades med bländande räddningar från båda Fabian Norsten och Gustaf Banke. I IFK handlade det mesta om Olafur Gudmundsson i offensiv väg. Islänningen stod för fyra mål under de första 30 minuterna och var den som höll IFK kvar i matchen tillsammans med Gustaf Banke i målet. I Skövde var det den landslagsaktuella högernian Jack Thurin som fick dra ett tungt lass med sitt skytte.

Efter den relativt dåliga första halvleken ryckte båda lagen upp sig en aning till den andra akten. Skövde fick bättre utdelning i det uppställda anfallsspelet och IFK lyckades bättre i sina kontringar. Till den andra halvleken växlade även Markus Olsson upp i offensiven. Hemvändaren var länge i stort sett ensam om att hota hemmalaget, både genom sitt skytte och sina genombrott. Olsson var dock allt för ensam i bortalaget. När IFK fick soppatorsk i mitten av den andra halvleken, växlade Skövde upp istället. Ett matchavgörande ryck skulle det visa sig, där det återigen handlade mycket om Jack Thurin.

Härnäst väntar den första kvartsfinalen mot Magdeburg hemma i European League. En tuff motståndare för ett IFK som kommer behöva göra en betydligt bättre offensiv insats om man ska ha något att hämta mot den tyska storklubben.