IFK Kristianstad är i brygga mot Skövde

Efter två raka förluster var det dags för IFK Kristianstad att studsa tillbaka i hemmamatchen mot Skövde. Den andra semifinalen i en matchserie som Skövde alltså ledde med 1-0 sedan tidigare. Dessvärre blev det ingen islossning för hemmalaget, som snarare blev utmanövrerade av ett smart och spelskickligt bortalag. Slutresultatet 27-33 talar sitt tydliga språk och IFK måste med andra ord hitta ett motmedel mot Skövde och det är snabbt.

Den första halvleken var ett ständigt ställningskrig. Det var två lag som kände varandra väldigt bra och det märktes. Båda lagens målvakter hade dessutom tuffa halvlekar, vilket gjorde att målen fortsatte att trilla in. Trots den jämna halvleken, kunde gästerna rycka ifrån en aning i halvlekens absoluta slutskede. 14-17 var underläget som IFK hade med sig in i omklädningsrummet. En halvlek som tränare (för dagen) Jesper Larsson trots allt kunde vara relativt jämn, framförallt om man slipade bort flera av slarvfelen i det offensiva spelet.

Den andra halvleken fortsatte ungefär som den första hade fortlöpt. Lagen bytte mål med varandra och inget av lagen kunde avgöra matchen. Mot matchens avgörande skede fick vi dock se att Skövde hade flera matchvinnare på banan. Den rutinerade vänstersexan, Rasmus Wremer, gjorde kanske sin bästa match under slutspelet och var en starkt bidragande faktor till att gästerna fick med sig ytterligare en seger mot IFK Kristianstad. I IFK var landslagsaktuella Gregor Ocvirk bäst med sina fem mål, men slovenen var alldeles för ensam om att hota borta-försvaret.

Nu väntar match mot Magdeburg nere i Tyskland på tisdag. Sedan är det dags för nästa match mot Skövde på lördag. En match där det är ”vinna eller försvinna” som gäller för IFK.