I måndags åkte HK Malmö på en oväntad förlust i ATG Svenska Cupen, under onsdagskvällen var det dags för en ny skräll då Vinslövs HK besegrade IFK Kristianstad med 28-27 i Kristianstad Arena. En blek första halvlek från IFK gjorde att Vinslöv fick sig segern trots drama i slutskedet på matchen.

Vinslöv inleder matchen med att sätta två av sina tre shoot out-straffar. Ett varierande försvarsspel och en duktig Simon Bengtsson mellan stolparna gör att kvällens hemmalag kan hålla IFK bakom sig under inledning av matchen.

Ludvig Jurmala saknades idag efter känning i ljumsken och i hans frånvaro fick Herman Josefsson (född 03) göra debut i A-laget efter drygt 10 minuter.

IFK Kristianstad har det svårt både bakåt som framåt denna kväll. 18 insläppta och 12 gjorda de första 30 minuterna talar sitt tydliga språk. Vinslöv spelar smart och drar ned på tempot för att sedan blixtra till och gå för lägena som skapas. Tidigare Kristianstadsspelaren Emil Schuster gör en väldigt fin match från mittnio och sätter sina medspelare i bra lägen.

Trots taktiska försök från Jonas Wille lyckas IFK inte ändra matchbilden och Vinslöv kan gå till pausvila med 6 bollars ledning.

I andra halvlek kommer IFK ut med mer aggressivitet. Något som dessvärre straffar sig och Kristianstad får två tidiga utvisningar tätt inpå varandra redan 5 minuter in i andra.

Vinslöv fortsätter likt första halvlek att vara kyliga och spela utan press samtidigt IFK spelar alldeles för långsamt.

Men matchens sista 20 minuter börjar scenförändringen, nyförvärvet Anton Hallbäck visar mycket energi och får med sig sina lagkamrater. Sakta börjar IFK att hämta in på övertaget som Vinslöv skaffat sig.

Med drygt 2 minuter av matchen är IFK ikapp för första gången i matchen efter ett linjemål av Johan Nilsson och slutet på matchen skulle komma att bli en rysare.

Med åtta sekunder kvar får Vinslövs HK straff efter att Elias Holmström blivit neddragen på linjen. Armin Kaltak gör inget misstag på straffen och drar dit slutresultatet 28-27

Bittert och surt att förlora säsongspremiären. IFK släpper in 18 mål i första, där är en stor anledning till förlusten. Sett till 60 minuter av matchen är Vinslöv värda segern. Kristianstad får nu analysera och blicka framåt, säsongen är lång.