IFK föll tungt i returmatchen mot Skövde

Topplagen IFK Kristianstad och IFK Skövde har nu mött varandra två gånger inom loppet av fem dagar. Det första mötet resulterade i seger för IFK Kristianstad uppe i Skövde. Men under söndagen var det Skövde som drog det längsta strået i Kristianstad Arena. Gästerna svarade för en imponerande insats och kunde till sist vinna med 33–32 efter ett riktigt drama.

IFK Kristianstad och Skövde möttes under hösten, i en match som vanns av IFK. Men då IFK var för många spelare på banan när matchen skulle avgöras, bedömde protestutskottet att matchen skulle spelas om och datumet bestämdes till söndagen den sjätte mars. Detta var också anledningen till att lagen nu ställdes mot varandra för andra gången under samma vecka. Det första mötet vanns som sagt av IFK, men till returmatchen var det ett Skövde som öppnade starkt. Gästerna tog tag i taktpinnen omedelbart och hade tidigt ledningen med 5–3, efter bland annat två mål av Bjarni Valdimarsson.

Efter detta spottade förvisso IFK upp sig kraftigt och kunde faktiskt vända på steken helt och hållet. Underläge med 3–5 förvandlades till ledning med 11–8 inom loppet av elva minuter. Mycket tack vare ett fint försvarsspel och en utbredd rollfördelning i offensiven. Men efter detta var det roliga över för IFK-spelarna. Skövde tog sig tillbaka in i matchen och när kalvtidssignalen ljöd hade gästerna ledningen med 17–15.

Den andra halvleken blev sedan ett riktigt ställningskrig. Inget av lagen ville vika ner sig och Skövde var väldigt duktiga på att hitta in till sin linjespelare Dan Beck Hansen. När Hansen sedan väl fick läget var han säkerheten själv och orsakade stort huvudbry för IFK Kristianstad. Trots detta kunde IFK hänga med i matchen. Mycket tack vare trion Markus Olsson, Albin Selin och Johan Nilsson, som tillsammans svarade för 19 av IFK:s 32 mål. Men

Men det räckte inte hela vägen för hemmalaget som sagt. Markus Olsson reducerade till 32–33 med lite drygt en minut kvar av matchen. Men trots en missad straff från gästernas Jack Thurin, blev det aldrig någon kvittering för IFK som fick se sig besegrade med slutresultatet 32–33, efter en riktig thriller mellan två av de absolut bästa lagen i svensk handboll.