Blytung seger för IFK Kristianstad

Under onsdagen gästade IFK Kristianstad ett kokande Eriksdahlshallen och Hammarby IF. Trots att IFK har haft problem mot just Hammarby på bortaplan, men bortaspelarna chockade hemmalaget och gick på knock under den första halvleken. Till sist kunde halvtidsresultatet 17–9 förvandlas till slutresultatet 27–25 efter en stark andra halvlek från hemmalaget.

För första gången på 1,5 år fick Hammarby släppa in publik i Eriksdahlshallen och det märktes. Publiken ramade in matchen perfekt och det var upplagt för en riktig fest för Hammarby-lägret. Men det dröjde inte länge innan IFK-spelarna lade sorti på stämningen och hade ryckt åt sig en rejäl ledning.

IFK Kristianstad visade prov på ett fläckfritt försvarsspel under matchens inledning. Hammarby-spelarna hade förtvivlat svårt att komma till egna lägen och det som kom igenom stoppade Espen Christensen förtjänstfullt. I anfallsväg handlade det mesta om kontringsspelet. Albin Sehlin och Markus Olsson bombarderade hemmamålet och var ett ständigt orosmoment för hemmalaget under den första halvleken. I det öppna spelet var sedan Anton Hallbäck säkerheten själv och svarade för flertalet fina framspelningar och egna genombrott. Allt detta ledde till att IFK i stort sett hade avgjort matchen redan när halvtidsvisslan ljöd och resultattavlan visade 17–9 i IFK Kristianstads favör.

Den andra halvleken bjöd sedan på en viss form av scenförändring. Hammarby spelade upp sig avsevärt och sågade sig genom IFK-försvaret gång efter annan och knappade in resultatmässigt. Martin Dolk gick upp och spelade som spelfördelare och visade prov på fint skytte. Men trots detta kunde IFK hålla ett betryggande avstånd till hemmalaget under de inledningen av den andra halvleken. Men mot matchens slutskede började bortalagets anfallsspel darra betänkligt och Hammarby, som bars fram av publiken, kunde knappa och när matchklockan tickade upp mot 50 spelade minuter var ställningen 19–23.

Men då började plötsligt IFK Kristianstad spela upp sig. Först krigade Ludvig Jurmala Åström in 19–24 och IFK såg ut att gå mot två säkra poäng, men då vände plötsligt vaknade Hammarby till och höll på att hämta ikapp och få med sig en poäng. Men med 15 sekunder kvar av matchen kunde Albin Sehlin fastställa slutresultatet 27–25 från en snäv kantvinkel och vilda glädjescener utbröt för bortalaget som fick med sig två viktiga poäng hem till Skåne.