IFK tog tung skalp på hemmaplan

Efter en intensiv vecka var det återigen dags för IFK Kristianstad att spela hemmamatch. Denna gång gästades man av Hallby, ett erkänt tufft motstånd. Det såg också ut att bli en riktigt jämn match fram till slutsignalen, men efter 12–11 i första halvlek kunde hemmalaget springa ifrån och vinna med hela 34–20 efter en halvlek som bjöd på propagandahandboll från IFK Kristianstads sida.

IFK Kristianstad kom till matchen mot Hallby med en tuff vecka bakom sig. Jämna matcher mot både Skövde och Hammarby hade satt sina spår på hemmaspelarna, åtminstone under matchinledningen. Hallby gjorde det svårt för IFK, som sköt skott efter skott från nio meter, men det som kom förbi försvarsmuren räddades allt som oftast av målvakten Marcus Holmén. Den första halvleken präglades också av mycket kamp mellan två lag som inte riktigt fick spelet att stämma. De i hemmalaget som dock fick igång spelet var kantspelarna Alfred Ehn och Albin Sehlin. Duon svarade för sju av hemmalagets tolv mål under den första akten och var en starkt bidragande faktor till att IFK kunde gå till halvtidsvila med 12–11.

– I första halvlek känner jag att det var hög anspänning från oss. Vi släpper inte riktigt loss. Sedan bränner vi väldigt mycket framför mål, men det största problemet är definitivt att vi inte släpper loss, förklarar Jonas Wille efter matchen.

Om den första halvleken var en aning krampaktig från hemmalagets sida, så fick publiken se ett helt annat IFK Kristianstad under den andra. Gustaf Banke kom in och stängde igen målet fullständigt och i offensiven var det fullständig islossning för hemmaspelarna. Markus Olsson började bomba in mål och Alfred Ehn fortsatte att löpa sönder bortaförsvaret. Efter halvtid gick IFK ifrån, från ledning med 21–16 till 31–17 inom loppet av åtta minuter och där avgjordes förstås matchen. Efter detta bjöd IFK-spelarna på flera delikatesser till publikens stora förtjusning och de avslutande tio minuterna blev en lång segerparad framför en kokande orange arena. Slutresultatet skrevs till sist komfortabla 34–20 efter säsongens bästa halvlek. En halvlek som kom efter ett riktigt brandtal i halvtid.

– Det var Uffe (Larsson) som gick in och höjde energin i halvtid. Vi var för slöa under första halvlek, men fick verkligen igång spelet och energin under andra. Men det var inget särskilt i spelet som vi ändrade. Det var bara inställningsmässigt, sen höjde sig spelarna väldigt mycket och Banke till exempel kommer in och stänger igen totalt i målet, avslutar en nöjd Jonas Wille efter säsongens största seger.