Kollaps i andra halvlek sänkte IFK Kristianstad

Under söndagen spelade IFK Kristianstad sin andra match på fyra dagar. Detta när man ställdes mot ett svårspelat Guif. En uppgift som skulle visa sig bli för svår för det skadeskjutna IFK-laget. Trots en stark första halvlek, där IFK var i ledning med 14–11, orkade man inte hålla i under den andra akten. I stället gick Guif om IFK och kunde till sist vinna med 27–24.

IFK Kristianstad var tillbaka i Handbollsligan tidigare i veckan. Detta när man besegrade Önnered i Göteborg. Under söndagen var det dags igen, denna gång var det dags för IFK att bege sig till Eskilstuna för match mot Guif. En match som präglades av osäkerhet kring spelartruppen på förhand. Jonas Wille har fått ändra om en hel del i laget på grund av det prekära skadeläget som laget befinner sig i. Men det var något som inte märktes i inledningen av Guif-matchen. IFK var solida i defensiven och straffade minsta hemmamisstag, när tillfälle gavs. Detta gjorde att gästerna kunde rycka till sig en tidig ledning med 3–0. Även om Guif sedan vaknade till och jämnade ut spelet, var det tydligt att IFK hade kontroll på matchen under de första 30 minuterna. Markus Olsson fortsatte med sitt fina skytte och Gustaf Banke stod pall bakåt, vilket gjorde att förhoppningarna om poäng var goda efter den första halvleken, där ställningen var 14–11.

IFK såg visserligen ut att ha goda möjligheter till poäng efter de första 30 minuterna. Men i den andra halvlekens inledning, blev det tydligt att Guif hade fler spelare med mycket energi. Anförda av kantspringaren Fredrik Gustafsson och målvakten Daniel Freyr Andresson, fick hemmalaget ett väldigt starkt momentum, samtidigt som IFK:s anfallsspel gick i stå. Detta gjorde att Guif kunde knappa in alltmer och efter 41 minuter kunde hemmalagets Kasper Larsson ge Guif ledningen för första gången i matchen. Ett övertag som man sedan såg till att behålla. Trots detta gjorde IFK en godkänd insats, utifrån förutsättningarna. Skador på flera nyckelspelare och en demonmålvakt i hemmamålet, gjorde till sist att Guif kunde rycka och vinna med komfortabla 27–24.

Redan på onsdag får IFK Kristianstad chans till revansch på hemmaplan. Då gästas man av Alingsås HK, inför en kokande publik i Kristianstad Arena.