Viktig seger hemma mot Aranäs

Under onsdagen tog IFK sin sjätte raka seger. Detta när man gästades av HK Aranäs hemma i Kristianstad Arena. Efter en extremt jämn första halvlek (11–11), kunde IFK till sist rycka ifrån och vinna med komfortabla 29–22.

Första halvlek började en aning trevande för båda lagen. Aranäs stod upp bra och spelade ett tufft försvarsspel och stod upp bra mot IFK:s starka skytte. I offensiv väg hade IFK ganska svårt att komma till sitt fina kontringsspel och i stället var det framförallt duon Markus Olsson och Ludvig Jurmala som fick hitta nycklarna tillsammans. Av de två, var det framförallt mittsexan, Jurmala, som visade framfötterna allra mest i den första halvleken. Där svarade linjespelaren för totalt fem av IFK:s elva mål.

Men trots Jurmalas storspel hängde gästerna från Kungsbacka på väldigt bra och hade med sig ett oavgjort resultat (11–11) in till halvtid. Detta gjorde att det fanns viss oro inför den andra halvleken i IFK-lägret.

Men denna oro skulle visa sig vara en aning obefogad. Trots att Aranäs fortsatte spela bra och stå stabilt i sin defensiv, kunde hemmalaget rycka ifrån och visa vilket lag som ligger och krigar i tabelltoppen. Gustaf Banke fortsatte kriga i hemmamålet och svarade för flertalet kvalificerade räddningar och i offensiv väg fortsatte Markus Olsson och Ludvig Jurmala med sitt storspel. Duon noterades till sist för sex mål vardera och var starkt bidragande till att IFK kunde springa ifrån i matchens slutskede.

Den största nyckeln till att hemmalaget kunde bärga segern var dock kollektivet. IFK visade prov på ett betydligt bättre försvasspel under den andra halvleken och kunde som resultat av detta trycka på betydligt bättre i sitt kontringsspel. En kombination som i sin tur ledde till att IFK Kristianstad till sist kunde stå som slutsegrare efter slutresultatet 29–22 i Kristianstad Arena. Ett resultat som gör att IFK kliver upp i serieledning, framför Sävehof och Ystad, efter tio spelade omgångar.

Nästa match spelas nästa onsdag, då IFK gästar Lugi nere i Lund. Men fram till detta kan alla brandgula supportrar njuta av sitt välspelade favoritlag, som kan benämna sig som serieledare tills vidare.