IFK tog blytung seger mot Skövde

IFK Kristianstad är inne i ett viktigt skede av sin säsong i Handbollsligan. Under onsdagen gästade man konkurrenten Skövde, i en match som lockade storpublik. Men trots en väldigt jämn match, var det ett IFK Kristianstad som kunde rycka ifrån och vinna med 24–21, efter att ha legat under med 9–11 i halvtid.

IFK Kristianstad har imponerat under säsongen. Laget har brottats med skadebekymmer och ändå lyckats hänga med Sävehof i toppen. Men under onsdagen väntade ett riktigt eldprov för de orangea krigarna. IFK Skövde borta, i en av de tuffaste bortamatcherna på hela säsongen. Det såg också ut att bli en för svår uppgift för IFK. Skövde började matchen bäst och ryckte åt sig kommandot tidigt. Anförda av sin stora hemmapublik, kunde Bjarni Valdimarsson och Fabian Norsten lotsa sitt lag till ett tidigt försprång. Efter 20 minuter ledde hemmalaget med 10–6 och gästerna var i brygga. Men IFK spelade upp sig en aning och i halvtid var ställningen 11–9 i Skövdes favör.

Den andra halvleken började sedan ungefär som den första slutade. Skövde lyckades hålla undan för IFK, som hade fått igång anfallsspelet efter en tung inledning. Men med ungefär en kvart kvar att spela kunde IFK gå ikapp och förbi och när Anton Hallbäck gjorde 16–15 med 13 minuter kvar var det första gången IFK var i ledning. En ledning som man sedan aldrig släppte taget om. När IFK sedan behövde det som mest klev Markus Olsson fram och bombade in mål på löpande band (totalt åtta). I defensiven stod sedan IFK bra och Espen Christensen kom in i bortamålet och dominerade totalt. Detta gjorde i sin tur att IFK till sist kunde springa ifrån och vinna med 24–21 och ta två enormt viktiga poäng i toppstriden.

Nästa match spelas på söndag. Då är det dags för returmatch mot Skövde. Denna gång i Kristianstad Arena.