Förlust i den första åttondelsfinalen.

IFK Kristianstad förlorade den första åttondelsfinalen mot Skånela.
Ledning i paus förvandlades till uddamålsförlust efter en blek andra halvlek. Den 13 september spelas returmötet, då i Kristianstad Arena.

Skånela satte alla sina shoot out-straffar och ledde med 3–0 när matchen inleddes. IFK börjar lite krampaktigt och har svårt att komma till bra lägen. Efterhand blir spelet bättre och efter en period av fint försvarsspel tar IFK ledningen för första gången efter drygt 16 minuter.

Efter att tagit ledningen är det Kristianstad som för matchen och till syntes ha kontroll. Jonas. Wille går runt på många spelare och talangerna Isak Larsson samt Liam Kjellman som under sommaren representerat Sverige i U19-EM får göra säsongsdebut.

Dessvärre tappar IFK initiativet och Skånela kan närma sig något i slutskedet på den första halvleken.

I den andra halvleken fortsätter Skånela att knappa in på IFK:s försprång. Efter en period med dålig utdelning på många chanser, samtidigt som IFK inte får stopp på hemmalaget bakåt tappar Kristianstad momentum och Skånela är ikapp, och tio minuter in i andra halvlek var Skånela i fatt och förbi.

Kristianstad tvingas då jaga och efter några fina parader från Espen lyckas IFK komma i kontakt, dessvärre går matchens sista avslut i ribbans överkant och hemmalaget, Skånela vinner med 25-24.

Den 13 september är det returmöte, då i Kristianstad Arena.