Styrkebesked i första kvartsfinalen mot Alingsås

Under onsdagen drog slutspelet i gång. Detta genom en hemmamatch mot Alingsås. En match som vanns komfortabelt av IFK Kristianstad, som bars fram av en kokande Kristianstad Arena. Slutresultatet skrevs till sist till 30–21, efter en väl genomförd match.

Inför onsdagens match var det oklart var de båda lagen stod, rent formmässigt. Både IFK och Alingsås avslutade grundserien svagt och kom med stukat självförtroende inför kvartsfinalserien. Detta märktes dock inte i matchens inledning. IFK Kristianstad gasade på inför en magnifik hemmapublik och kunde rycka omgående. Efter 15 minuter var ställningen 7–4 till hemmalaget. En ledning som man aldrig tappade. Anförda av Vasja Furlan kunde Jonas Willes manskap rycka ytterligare och i halvtid var ställningen 14–10. Detta efter fyra mål av tidigare nämnda Furlan.

Inför den andra halvleken var det trots allt upplagt för en dramatisk avslutning. Men Alingsås kom aldrig riktigt in i matchen och IFK kunde snarare defilera hem sin första segern i detta slutspel. Detta efter fint försvarsspel i kombination med storspel från Espen Christensen, Markus Olsson och Emil Frend Öfors. Men den största nyckeln var trots allt det kollektiva försvarsspelet från IFK:s sida. Alingsås hade svårt att skapa några klara lägen och IFK kunde i sin tur trycka i det egna anfallsspelet. En nyckel även i kommande matcher av denna matchserie. Siffrorna skrevs till sist till 30–21 och IFK leder nu matchserien med 1–0 inför den kommande matchen som spelas uppe i Alingsås.