Alingsås utjämnar matchserien efter torsdagsthriller

För åtta dagar sedan gästades IFK Kristianstad av Alingsås i den första kvartsfinalen. Den gången slutade det med en komfortabel seger för IFK. Men under torsdagen var det en helt annan match som utspelade sig i Estrad Arena. Alingsås svarade för en stark match och kunde till sist vinna med 34–29 efter en match som innehöll precis ALLT.

Under torsdagen rullade lagbussen upp mot Alingsås för den andra kvartsfinalen mot Alingsås HK. Detta med en 1–0-ledning i ryggen. Men det stod klart tidigt att detta inte skulle bli någon enkel match för gästerna. Efter sex minuters spel var det fortfarande mållöst, efter strålande målvaktsspel från Espen Christensen och Rickard Frisk. Men till sist kunde IFK göra både 1–0 och 2–0. Men då fick hemmalaget hål på IFK och man kunde gå i kapp och förbi. Detta mycket tack vare sina skickliga spelare på nio meter. Trion Mattias Pedersen, Daniel Blomgren och Jonathan Sandberg svarade alla för fina insatser och var starkt bidragande faktorer till att hemmalaget knep åt sig en ledning med 15–11 innan den första halvleken var över.

Den andra halvleken bjöd sedan på en helt annan matchbild, till en början. IFK fick hål på Frisk i hemmamålet och i defensiven fick Espen Christensen betydligt bättre hjälp från sina utespelare. Detta gjorde att IFK åt sig allt närmare hemmalaget och med 12 minuter kvar att spela gav Philip Henningsson gästerna ledningen med 24–23. Men då drabbades IFK av två snabba utvisningar och man tvingades spela fyra mot sex i nästan två minuter. En period som blev allt för tung. Alingsås lyckades vinna utvisningsperioden med 2–0 och således alltså knipa åt sig ledningen på nytt. En ledning som man aldrig släppte. Efter detta bars Alingsås fram av sina hemmasupportrar och de sista minuterna var mest av akademisk betydelse i matchen som slutade 34–29.

Förlusten innebär att ställningen i matchserien är 1–1. Nästa match spelas redan på söndag i Kristianstad Arena.