Otroligt drama när IFK föll tungt i Skövde

Under torsdagen var det äntligen dags för den första semifinalen mot IFK Skövde. En matchserie som det har pratats om under lång tid och som har förutspåtts bli väldigt jämn. Men få hade kunnat tro att den första matchen skulle bjuda på det drama som utspelade sig uppe i Skövde. Det var till sist hemmalaget som drog det längsta strået och vann efter shootout.

Matchen började trevligt för åskådarna, där det märktes att det var två av landets absolut bästa lag som ställdes mot varandra. Det var högt tempo, fina aktioner och två målvakter som bjöd på den ena kvalificerade räddningen efter den andra. Men det var till sist IFK kristianstad som kunde rycka åt sig en tidig ledning i den första halvleken. Anförda av Anton Halén (som imponerade stort under hela matchen) och Espen Christensen kunde gästerna gå till halvtidsvila i ledning med 16–14

Den andra halvleken började sedan ungefär som den första slutade. Lagen fortsatte att följas åt, men återigen var det gästande IFK Kristianstad som kunde rycka. Försvaret imponerade stort och satte stopp för Jack Thurin och Matias Helt Jepsen i Skövdes anfallsspel. Detta gjorde i sin tur att bortaledningen som mest var uppe i sex måls marginal. Där och då talade det mesta för att hemmaplansfördelen skulle gå över till Kristianstad. Men Skövde-spelarna ville annat.

Jack Thurin hittade nya luckor i Kristianstad-försvaret och hemmalaget inledde upphämtningen. En upphämtning som var fulländad när det återstod en dryg minut av ordinarie tid, när just nämnde Thurin kvitterade till 27–27. Ett resultat som stod sig matchen ut och således väntade förlängning. Men inte ens efter den första förlängningen kunde vi skilja lagen åt. Lagen bytte mål med varandra och när Emil Frend Öfors prickade in 31–31 med fyra sekunder kvar, kunde vi bara konstatera att det väntade ytterligare en förlängning.

Även i denna förlängning var det Skövde som satt i förarsätet under långa stunder. Men bortaspelarna hängde med på nytt i denna match som hade precis ALLT. För när Vasja Furlan gjorde 36–35 i IFK:s favör var det många som trodde att IFK hade vunnit matchen. Men med två sekunder kvar av matchen kvitterade Jack Thurin på nytt och det vankades således shootout mellan lagen.

Även där var det jämnt, men till sist kunde Skövde vinna efter att ha satt alla sina försök, samtidigt som Anton Hallbäck dessvärre visade sitt försök. Den här gastkramande tillställningen innebär alltså att Skövde leder med 1–0 i matcher och om de andra matcherna kommer i närheten av den första, kommer det här bli en historiskt spännande matchserie.