Dystert läge efter ny förlust

Efter den första semifinalen var det många som hoppades att IFK skulle ta chansen och utjämna matchserien hemma i Kristianstad Arena under måndagen. Men så blev dessvärre inte fallet. Skövde stod upp och kunde hålla undan när matchen skulle avgöras. Slutresultatet skrevs till sist till 33–28 i gästernas favör. Ett resultat som innebär att Skövde leder matchserien med 2–0.

Det var en häftig atmosfär som välkomnade spelarna inför den andra semifinalen. Hemmapubliken hade verkligen slutit upp och det var ett mäktigt tryck som ramade in denna match. Men även om det var fest på läktarna så var det inte någon feststämning på plan, till en början. Lagen följdes åt i cirka tio minuter, men därefter ryckte gästerna från 5–5 till 9–5 och IFK fick verkligen bekänna färg. Men trots rycket kunde hemmalaget hämta sig och kvittera innan halvtidsvilan, men därefter lyckades Skövde rycka på nytt och cementera halvtidsresultatet 16–13. Detta efter en halvlek som bjöd på en hel del utvisningar mellan två lag som känner till varandra väl.

Den andra halvleken började sedan böljande. Skövde behöll sin ledning länge och väl och IFK hade problem att äta sig närmare till en början. Istället var det gästerna som svarade för ytterligare ett ryck. Med 13 minuter kvar att spela dundrade Matias Helt Jepsen in 28–22 för Skövde och då var goda råd dyra för hemmalaget.
Men som en blixt från klar himmel började IFK tro på det igen och man fick med sig publiken. Anförda av ett fint försvarsspel förvandlades 22–28 till 26–28 och då var taket nära att lyfta i Kristianstad Arena. Men dessvärre var det roliga slut för IFK:s del efter detta. Skövde lyckades få hål på hemmaförsvaret och kunde till sist hålla undan och vinna med 33–28.

En tung förlust och ett tufft läge för IFK inför den tredje semifinalen som spelas redan på torsdag. Ett extra plus ska ges till Anton Halén, som svarade för sju mål och som verkligen har visat att han är tillbaka på riktigt efter sin svåra knäskada.